Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Blogg > Vannkvalitet og... > Omvendt osmose - hva er det?

Omvendt osmose - hva er det?

Omvendt osmose (på engelsk: Reverse Osmosis, ofte forkortet til RO) er en mekanisk filtreringsteknikk for rensing av vann – helt uten bruk av skadelige kjemikalier.

Omvendt osmose-teknikken ble utviklet i forbindelse med det amerikanske romfartsprogrammet, for å redusere antall liter vann som måtte medbringes i romferjene. Prinsippet bak omvendt osmose-metoden er egentlig ganske enkelt. Vannmolekylet er det aller minste molekylet i alle flytende stoffer. Ved hjelp av trykket i vannledningen blir vannet presset mot en membran. Porene i denne membranen er nøyaktig tilpasset vannmolekylenes størrelse. Det betyr at det er kun de bitte små vannmolekylene som trenger gjennom membranen. Alle andre større molekyler som oppløste salter, tungmetaller, mikroplast, rester etter kjemiske sprøytemidler og andre miljøgifter, sykdomsfremkallende mikroorganismer (bakterier, virus og parasitter) etc. holdes tilbake av membranen og blir skylt vekk videre ned i avløpet.

Det finnes veldig mange ulike typer omvendt osmose-anlegg på markedet. Felles for dem alle er at de har et eller flere filtere før membranen, i tillegg til minst et filter etter membranen.

Partikkelfiltrene foran membranen fjerner de aller groveste partiklene i vannet før de når membranen. På denne måten blir membranen skånet, og den kan ha en levetid på mange år. Etter membranen plasseres vanligvis et aktivt kull-filter, ofte omtalt som GAC-filter (på engelsk: Granular Activated Carbon Filter), som absorberer gasser og andre stoffer som kan gi uønsket farge, lukt og smak på vannet.

Vannrensing med omvendt osmose gir deg et helt rent og trygt drikkevann, uansett hva slags kvalitet det opprinnelig er på springvannet. Omvendt osmose- teknikken fungerer like godt enten du får vann fra kommunalt vannverk eller fra ditt eget private vannverk (borevann eller brønn).

 

Her i nettbutikken www.helseogkost.no finner du flere forskjellige typer omvendt osmose-produkter:

- omvendt osmose kranmodell (kobles direkte på vannkranen)

- omvendt osmose benkemodeller

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer