Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nye produkter > Bio-Life Oregano olje 30 ml

Bio-Life Oregano olje 30 ml

Nutra-Lab Europe Inc. (USA)

30 ml

kr 279,00

Antall:

Bio-Life Oregano olje er ekstrakt av vill oregano fra Middelhavsområdet, oppløst i extra virgin olivenolje. Vill oregano – bedre kjent som bergmynte på norsk – er aller mest brukt som en velsmakende krydderurt. Vill oregano er tradisjonelt brukt til å støtte fordøyelsen og opprettholde tarmhelsen, samt lindre i luftveiene.

 

 

Innhold:

Extra virgin olivenolje, bergmynteekstrakt (Origanum vulgare).

74% karvakrol

 

 

Bruksveiledning:

Anbefalt daglig dosering er 2 dråper 1 eller 2 ganger daglig – dryppes rett i munnen.

 

OBS: Om du er gravid, ammer eller bruker legemidler, bør du kontakte lege eller terapeut før du eventuelt tar i bruk dette kosttilskuddet.

 

 

Litt om vill oregano

Vill oregano (Origanum vulgare), som på norsk gjerne kalles bergmynte, er en flerårig, 30-60 cm høy urt med kort, krypende jordstengel. Blomstene er rosa-lilla og dekorative og tiltrekker seg både bier, humler og sommerfugler. Vill oregano er opprinnelig hjemmehørende i Europa, Midt-Østen, Iran og Himalaya. Den vokser også vilt her i Norge, først og fremst i Oslofjordområdet og et stykke innover på Østlandet, men planten trives også i de indre, mer beskyttede fjordstrøkene på Vestlandet og nordover til Helgeland. Bergmynten som er viltvoksende her i landet er en fin krydderplante, men sammenlignet med oreganoen fra sørligere strøk, er smaken mye mildere. Til matlaging brukes oregano aller mest i form av tørkede blader. Blant annet er dette en av ingrediensene i pizzakrydderet som nå kan kjøpes i enhver dagligvarebutikk.

Slektsnavnet Origanum stammer fra det greske ordet "oros", som betyr fjell, og "ganos", som betyr glede eller pryd. Navnet på planten kan dermed oversettes med "fjellets glede".

Det er den eteriske oljen i oregano som er ansvarlig for den kraftige, aromatiske duften.

Les gjerne mer om vill oregano (bergmynte) på nettsidene til den kjente norske botanikeren Rolv Hjelmstad: http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/orig_vul.htm

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer