Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nye produkter > Manna Amarant HEL 500 g - UTSOLGT FRA IMPORTØREN

Manna Amarant HEL 500 g - UTSOLGT FRA IMPORTØREN

500 g

kr 45,00

Antall:

Allerede for flere tusen år siden hadde befolkningen i Sør-Amerika glede av de gode egenskapene til supermatplanten amarant (engelsk/amerikansk skrivemåte: amaranth). Amarant var en hellig plante for både inkaene og aztekerne – ifølge gammel overtro kan amarant gi deg overnaturlige krefter og forlenge livet ditt. Det er i hvert fall en næringsrik plante: med spesielt høyt innhold av lysin (en essensiell aminosyre), kalsium, magnesium og jern, i tillegg inneholder amaranth også flere mineraler og viktige sporstoffer, vitaminene B1 og E, dessuten flere høyverdige, essensielle fettsyrer. Dessuten er fiberinnholdet tre ganger høyere enn hos hvete. Amarant er naturlig glutenfri og kan derfor trygt brukes også av deg som har glutenintoleranse.

 

Amarant er botanisk sett en frøplante – ikke en kornsort. Amarant er en ettårig busk i revehalefamilien med brede blader, dyprøde blomster og bittesmå frø. Planten benyttes derimot på samme måte som ”ekte” korn – og derfor blir som oftest amarant regnet som en kornsort. Amarantfrøene kan kokes hele som ris, som grøt, de kan males til mel, poppes som popcorn eller spires. Amarant har en mild, søt og nøttaktig smak.

59% av amarantfrøet består av sunn og lettfordøyelig stivelse. 18% er høyverdige planteproteiner med en biologisk verdi på 75 (til sammenligning har kumelk en verdi på 72 og mais en verdi på 44). Det spesielle med amarant er det uvanlig høye innholdet av lysin – det gjør amarantproteinet svært verdifullt, fordi det setter i gang stoffskiftet og gir deg en langvarig metthetsfølelse.

Også når det gjelder fettsyrer er amarant et godt valg: Hoveddelen består av essensiell linol- og linolensyre, som kroppen trenger for å oppnå optimal prestasjonsevne og opprettholde en god helse. Begge disse fettsyrene har en positiv virkning på kolesterolnivået og sørger for at det ikke kan dannes avleiringer i blodårene.

Amarant kan med fordel spises av hele familien - også av de aller minste. Barnegrøt laget av amarant har høyt fett- og proteininnhold.

 

 

 

Innhold:

Amarantfrø fra økologisk landbruk (Debio-sertifisert her i Norge).

 

 

 

Bruksveiledning:

Amarantfrøene kan kokes og brukes som tilbehør på samme måte som ris.

Bruk 1 del amarantfrø og 3 deler lettsaltet (og eventuelt krydret) vann, kok opp, skru ned varmen og småkok i 40-45 minutter.

De ferdigkokte frøene skaper mange forskjellige bruksmuligheter – den grøtaktige massen tykner supper og sauser og gir næringsrike og smakfulle eggretter. Frømassen kan også blandes inn i brød, pannekaker og vafler. Dessuten er den ypperlig som proteinrik ingrediens i vegetarburgere og andre burgere, i vegetar- og kjøttposteier og i grønnsaksretter. Amarantgrøt er også velegnet som barnemat, gjerne sammen med litt moset frukt.

De ukokte amarantfrøene kan dessuten poppes (som popcorn) – eller spires.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer