Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nye produkter > Organic India Tulsi Masala Chai Tea 18 poser

Organic India Tulsi Masala Chai Tea 18 poser

18 poser

kr 65,00

Antall:

Tulsi er en foryngende, oppløftende og antistress adaptogen plante, som bygger opp energi og utholdenhet og styrker immunforsvaret. Den støtter kroppens naturlige avgiftningsprosess. Organic India’s sertifiserte økologiske Tulsi teer inkluderer tre variasjoner av Tulsiplanten: Vana, Krishna og Rama. Hver av dem ser litt forskjellige ut, smaker og lukter forskjellig og har ulike gunstige egenskaper. Når disse tre kombineres, skapes en balansert urteformel med mange helsefordeler.

 

Organic India Tulsi Masala Chai Tea gir deg Tulsis helsebringende egenskaper satt sammen med økologisk svart Assam te og herlige krydder. Til sammen skaper dette en energirik og velsmakende drikk med under halvparten av koffeinet som i ren svart te eller kaffe.

 

 

Innhold:

Økologisk Vana Tulsi blad (Ocimum gratissimum) 5,4%

Økologisk Rama Tulsi blad (Ocimum sanctum) 9%

Økologisk Krishna Tulsi blad (Ocimum sanctum) 12,6%

Økologisk svart Assam te (Camellia sinensis) 28%

Økologisk kassia kanel bark (Cinnamomum cassia) 18%

Økologisk ingefær rot (Zingiber officinale) 10%

Økologiske kardemomme frø (Elettaria cardamomum) 7,5%

Økologisk svart pepper (Piper nigrum) 4%

Økologisk kryddernellik (Eugenia caryphyllus) 2,5%

Økologisk muskat nøtt (Myristica fragrans) 1,5%

Økologisk muskat blomme (Myristica fragrans) 1,5%

 

 

Bruksveiledning:

Hell 2,5 dl kokende vann i tekoppen. La teen trekke i 3-5 minutter. Ta ut posen uten å kryste den.

Organic India Tulsi Masala Chai Tea smaker også godt med litt melk og litt søtt oppi.

 

 

Hva er egentlig Tulsi?

I mer enn 5000 år har Tulsi (også kjent som Hellig Basilikum) vært indernes "Dronning blant urter". Den har blitt dyrket som en hellig urt med helbredende kraft. Fra gammelt av er Tulsi (også stavet Tulasi, Thulasi eller Thula) blitt sett på som en gudinne i planteform fylt med åndelige og helbredende krefter. Tulsi betyr balanse. Gamle indiske sagn sier at store mengder rent gull kunne ikke overvinne Krishnas kraft, men et eneste Tulsi blad på pannen i kjærlig hengivenhet veide mer, og vippet vektskålen. Sagnet sier også at Tulsi opprinnelig vokste langs åssidene av Himalaya, der de indiske guder holdt til. Ifølge tradisjonen har hver indisk familie en jordpotte med Tulsi i hagen, og bladene blir brukt til å lage den mest vidunderlige helbredende te.

Tulsi spredte seg også vestover langs de tidlige handelsrutene fra Orienten til Europa, hvor den ble kjent som "Hellig Basilikum", noe som vises av dens latinske navn Ocimum sanctum. Kristne ga den tilnavnet "Kongen av urter" istedenfor dronning, og Hellig Basilikum ble ifølge legender brukt i ofringer og ritualer. Den ble sett på som en gave fra Kristus.

Vestlig moderne forskning gir de gamle sagnene om Tulsi's ulike egenskaper en realistisk troverdighet, og gir planten økt relevans til å bli brukt for alt den er verdt i vårt moderne samfunn. Blant annet er Tulsi klassifisert som en adaptogen urt. Adaptogen egenskap er å støtte kroppens naturlige immunsystem. Klassifiserte adaptogene urter fins det bare 8-12 av på planeten. De blir omtalt av biologer og urtemedisinere som foryngende urter, energirensende urter, og "rasayanas" eller rehabiliterende urter. De hjelper kroppen til å tilpasse seg ytre miljøfaktorer, og fysiske og emosjonelle stressfaktorer. De støtter opp om normale funksjoner, og alltid gjenvinne balanse.

Organic India’s Tulsi - Hellig Basilikum Formel og sertifisert økologiske Tulsi teer inneholder tre variasjoner av Tulsiplanten: Vana, Krishna og Rama. Hver av dem ser litt forskjellige ut, smaker og lukter forskjellig og har ulike gunstige egenskaper. Når disse tre Tulsivariantene kombineres, skapes en balansert urteformel med mange gunstige helsefordeler.

 

Moderne vitenskap har testet Tulsi til å blant annet inneha følgende kvaliteter:

- Adaptogen
- Overflod av antioksidanter
- Kan bidra til å støtte Immunforsvaret
- Kan bidra til å øke energinivå og utholdenhet
- Kan bidra til reduksjon av stress
- Kan bidra til å styrke cellenes oppbygging
 

Litteratur:

Dr. Singh N, Dr. Hoette Y (2010) Tulsi The Mother Medicine of Nature, Lucknow, India: International Institute of Herbal Medicine

Dr. Singh N, Dr. Gilca M (2010) Herbal Medicine -  science embraces tradition, Saarbrücken, Tyskland: Lambert Academic Publishing AG & Co. KG  

 

 

Litt om Organic India

Organic India er den første bedriften som introduserer Tulsi til verden som en velsmakende te. I denne prosessen hjelper Organic India bøndene og deres familier på den indiske landsbygda til å få et verdig liv etter flere tiår med såkalt moderne landbruk. Jorda de eier ble utsatt for utnyttelse og ødeleggelse ved at kunstige gjødslingsmetoder resulterte i utmagret, «død» jord og fortvilte, desperate og ekstremt fattige bønder da Organic India startet med tilbakeføringen til økologisk jordbruk. Titusener av åkre har gjenvunnet sin økologiske jordbruksstandard. På denne jorda dyrker de indiske bøndene nå Tulsi og mange flere økologiske urter, planter og matvarer. Bøndene får høyeste markedspris for de økologiske produktene sine.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer