Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nye produkter > SHIFT SuperNaturlig-D3 vitamin 40 mcg 100 tabletter

SHIFT SuperNaturlig-D3 vitamin 40 mcg 100 tabletter

100 tabletter

kr 165,00

Antall:

Vitamin D er et fettløselig vitamin som er helt nødvendig for at kroppen skal nyttegjøre seg av kalsiumet i kosten på best mulig måte. D-vitamin bidrar også til vedlikehold av tennene og til normal funksjon i musklene og i immunforsvaret. Forskere har i nyere tid oppdaget at det faktisk er mange av kroppens celler som har vitamin-D reseptorer – og som dermed kan nyttegjøre seg av vitamin D til ulike formål. SHIFT SuperNaturlig-D3 vitamin er et nyutviklet D3-vitamin produkt fra en unik vegetabilsk kilde – nemlig fra lav, som er en enestående vekst i naturen. SuperNaturlig-D3 gir deg en konsentrert dose med 40 mikrogram naturlig D3-vitamin i hver tablett. D3-vitaminet fra lav er effektivt og spesielt lettopptakelig for kroppen. SuperNaturlig-D3 er et ypperlig alternativ også for veganere.

 

 

Mangel på D-vitamin – langt mer vanlig enn man har trodd

I de senere årene har det kommet mer informasjon om hvor viktig det er å få i seg tilstrekkelig med vitamin D. Et lavt nivå av D-vitamin i blodet blir koblet til stadig flere sykdommer og plager. Det ser ut til at tilstrekkelig inntak av vitamin D ofte kan forebygge eller lindre disse.

Mangel på vitamin D kan gi få symptomer i starten. Det er også forvirrende at enkelte av mangelsymptomene ligner på plager som man også kan få av andre tilstander – som smerter i muskler og led, slapphet, ustø gange og nedstemthet.

Studier viser at minst 40 prosent av den voksne befolkningen i Norge har vitamin D-nivåer i blodet som er lavere enn det som er ønskelig. Vi ser også et økende antall av små barn med mangel på D-vitamin.

 

 

Solskinnsvitaminet

Kroppen kan lage vitamin D selv. Det skjer når et forstadium til vitamin D som ligger lagret i huden utsettes for ultrafiolett lys av typen UVB fra sollys. Dette har fått mange til å tenke på vitamin D som et solskinnsvitamin. I Norge står imidlertid sola lavt på himmelen i perioden oktober til april – så lavt at kroppen ikke får nytte at dette sollyset til å produsere D-vitamin.

Vitamin D kan lagres i kroppen, og de som soler seg mye om sommeren kan derfor til en viss grad ha nytte av sommerens D-vitaminproduksjon utover vinteren. Likevel er vi som bor her i nord avhengige av å få i oss vitamin D via kosten eller via tilskudd for å dekke behovet.

Personer med mørk hudfarge trenger lengre tid ute i sola for å produsere lik mengde vitamin D som personer med lys hud. Det er heller ikke mulig å produsere vitamin D i huden hvis du smører deg med solkrem som inneholder solfaktor.

Det er dessuten viktig å være klar over at mengden av stoffet i huden som kan bli til vitamin D går ned med alderen. Dette betyr at kroppens evne til å omdanne vitamin D fra sollyset blir redusert ettersom vi blir eldre. Det foreligger få konkrete tall på dette, men vitamin D-produksjonen i huden skal være klart lavere allerede ved 50-årsalderen. Ved 70-årsalderen kan du bare produsere ca. 25 prosent av det en ung person klarer.

 

 

Innhold:

Fortykningsmiddel (cellulose), antiklumpemiddel (di-kalsiumfosfat), fortykningsmiddel (kryssbundet natriumkarboksymetylcellulose), naturlig vitamin-D3 (kolekalsiferol), medium kjedede triglyserider fra kokosnøtt, overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose).

 

Innhold per tablett:

40 mcg 100% naturlig vitamin-D3

 

% av referanseverdi: 800%

 

Godkjent av Vegetarian Society og Vegan Society England.

 

 

Bruksveiledning:

Anbefalt normal dosering: 1 tablett daglig.

 

OBS: Anbefales ikke til barn under 11 år.

 

 

Historien bak SHIFT SuperNaturlig-D3

Det begynte med den engelske forskeren og biokjemikeren Mark Broughton, som ville finne en naturlig og vegetabilsk kilde til vitamin D3. I samarbeid med det anerkjente University of Stirling i Skotland, søkte Mark Broughton seg fram til en helt spesiell type lav som vokser på trær. Det viste seg å være særdeles rikt på nettopp vitamin-D3. Deretter ble det utviklet en metode for å ekstrahere D-vitaminet. Lavet høstes og ekstraheres ferskt for å hente ut det potente D3-vitaminet, også kalt kolekalsiferol.

Lav er en symbiose mellom en soppkomponent og en alge. Sammen danner de en organisme, hvor algen står for fotosyntesen og danner glukose som er næring for dem begge. Det er soppdelen som er den dominerende part i dette forunderlige ekteskapet, og den omslutter algen.

Det er denne fantastiske råvaren som benyttes for å lage SHIFT SuperNaturlig-D3.

 

 

Litt om SHIFT High End Supplements

SHIFT er en serie kosttilskudd av eksepsjonell kvalitet utviklet i samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale forskere og eksperter.

Under utviklingen av produktene er det først og fremst råvarenes effekt og kvalitet som er viktig. Alle råvarene i SHIFT-produktene kjøpes derfor direkte fra produsent for å sikre at produktene får en overkommelig utsalgspris til tross for den unike kvaliteten.

SHIFT står for en høy etisk standard i alle henseende. Enten det dreier seg om råvarer, produksjon, brukervennlighet, effekt eller dokumentasjon: kun det aller beste er godt nok.

 

Se ALLE produktene i SHIFT-serien her:

SHIFT High End Supplements

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer