Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nye produkter > Urtekram Bokhvetemel 500 g

Urtekram Bokhvetemel 500 g

Urtekram AS (Danmark)

500 g

kr 69,00

Antall:

Bokhvete er ingen kornsort. Det er frøene fra en plante i syrefamilien - Fagopyrum esculentum - som opprinnelig kommer fra Sibir. Urtekram Bokhvetemel (på dansk: Boghvedemel) er helt uten gluten og kan trygt brukes av deg som har glutenintoleranse. Navnet bokhvete kommer av at frøene ligner små bøkenøtter, og i gamle kokebøker vil du finne betegnelsen «bøghvede». Både frøene og melet har vært brukt i Norge før i tida, mest til grøt. I andre land brukes bokhvetemel til pannekaker (blinis), til andre kaker, i pai, pateer og til vegetariske burgere.

Du kan gjerne blande inn bokhvetemel sammen med andre glutenfrie melsorter når du baker brød. Vær oppmerksom på at bokhvetemel dessverre ikke hever seg særlig bra alene. Prøv deg fram til du finner en sammensetning som fungerer godt.

Bokhvetemel kan også brukes til jevning i supper og stuinger, og det utvider seg mye fortere enn for eksempel hvetemel.

 

Innhold:

100% bokhvetemel fra økologisk dyrkede bokhvetefrø.

 

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 1475 kJ / 348 kcal

Fett 2,6 g

Karbohydrater 70 g

Kostfiber 2,1 g

Protein 9,6 g

Salt 0,0 g

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer