Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > ABC - varemerke... > Soma Nordic > Bitterstern liten 10 ml

Bitterstern liten 10 ml

10 ml urtetinktur

kr 99,00

Antall:

Hvis maten ikke nedbrytes raskt nok, kan det oppstå problemer. Ufordøyd mat gir grobunn og næring for bakterier, parasitter og mikrober, og immunforsvaret sløser bort krefter på å angripe disse. Urteekstraktene i Bitterstern stimulerer fordøyelsen i alle viktige faser – i munnen, magen og tarmen. I tillegg transporteres vannansamlinger og sure avfallsstoffer vekk fra tarmen. På denne måten forbedres også næringsopptaket.

 

 

Bitterstern er utviklet på basis av en urteresept fra Hildegard von Bingen (1098-1179). Den tyske helhetsterapeuten Hannelore Fischer-Reska har utvidet denne resepten med urter og krydder fra både indiansk, kinesisk og ayurvedisk (gammel indisk) tradisjon.

 

Fordøyelsen starter allerede i munnen

Når bitterstoffene kommer i kontakt med smaksløkene bakerst på tungen, øker spyttsekresjonen, og dermed normaliseres magens produksjon av magesyre. I tillegg økes produksjonen av galle, bukspyttenzymer og fordøyelsessekret fra tarmen.

 

Fordøyelsen går videre til magen

Når bitterstoffene når magen, økes utskillingen av hormonet gastrin, som stimulerer produksjonen av saltsyre, øker magesekkens og tarmens motorikk og øker utskillingen av enzymet pepsin, som spalter proteiner. Via blodet utløser gastrin en ytterligere forhøyet utskilling av galle- og bukspyttsekret.

 

Fordøyelsen ender til slutt i tarmen

Bitterstoffene stimulerer også små fordøyelseskjertler som ligger langt tarmoverflaten og produserer flere liter fordøyelsessekret i døgnet, i tillegg til å stimulere tarmens bevegelser. Den 7-8 meter lange tarmen har blant annet som jobb å frakte maten ut igjen etter at den har sugd ut næringen av den. Fungerer ikke tarmen som den skal, vil den lett fungere som søppelplass for ufordøyd mat, som kan begynne å gjære. Dette gir opphav til plager som oppblåsthet, forstoppelse, men også løs mage, kvalme og tretthet etter måltider. Hvis du regelmessig tilfører kroppen naturlige bitterstoffer, forbedres fordøyelsen og tarmpassasjen går raskere. Dermed øker også fordøyelseshastigheten. Bitterstoffene spiller derfor en viktig rolle i hele fordøyelsen – helt fra munnen til tarmen.

 

Nyttig også ved vektreduksjon

Bitterstoffer har en naturlig plass når det gjelder vektreduksjon. Forklaringen ligger i immunreaksjonene som oppstår når miljøet i tarmen stagnerer. Immunforsvarets kamp mot uønskede organismer styres blant annet av hormonet leptin, som produseres i fettvev. For å oppgradere immunsystemet i tarmen, avleirer altså kroppen fettvev rundt tarmen.

Med Bitterstern går fordøyelsen raskere og skadelige mikrober får ingen mulighet til å etablere seg. Dermed avtar også kroppens behov for å bygge opp ”immunfett” i bukområdet. I tillegg vil avføringsmengden øke. En annen ”bittereffekt” er redusert søtbehov.

 

 

Innhold:

Bitterstern inneholder hele 17 nøye utvalgte bitterurter og krydderplanter:

Lavendel (Lavendula officinalis): lindrer stinnhet og ubehag i magen, forbedrer gallesekresjonen og virker urindrivende. Også gunstig mot migrene.

Ryllik (Achillea millefolium): stimulerer produksjon og sekresjon av galle, krampeløsende, aktiverer nyrene, blodrensende og styrkende på blodårer og vener.

Galangarot (Galangae rhiz.): mot dårlig fordøyelse og hodepine.

Kvannrot (Angelica archangelica): stimulerer og styrker mage-, lever- og tarmfunksjonen, øker blodsirkulasjonen.

Karve (Carum carvi): styrker magen og forbedrer fordøyelsen av fet mat.

Gentianarot (Gentianae radix): stimulerer leverfunksjonen, galleblæren, bukspyttkjertelen, tarmfunksjonen og styrker blodkarene. Også god effekt mot smertefulle menstruasjoner.

Fennikel (Foeniculum vulgaris): desinfiserende, slimløsende, gunstig for bronkiene og reduserer tarmgass.

Kassiakanel (Cinnamomum ceylanicum): regulerer magesyren og hjelper ved smertefulle menstruasjoner.

Løvetann (Taraxacum officinalis): vanndrivende, styrker magen, fremmer fettforbrenningen og stoffskiftet.

Merian (Origanum majorana): bra for fordøyelsen, mot tarmgass, mage- og tarmkolikk, urindrivende, svettedrivende og fjerner slim.

Ingefær (Zingiber officinalis): god for magen og tarmsystemet, mot kvalme, forstoppelse og kolikk.

Pomeransskall (Citrus aurantium): regulerer sekresjonen av magesyre og har en beroligende effekt på magekramper.

Kryddernellik (Caryophylli floris): god for magen.

Zedoariarot (Zedoaria rhiz.): god for magen og ved sykdommer i fordøyelsesorganene generelt.

Islandslav Lichen islandicus): stimulerer utskilling av spytt og magesyre.

Koriander (Coriandrum sativum): regulerer magesyren, hjelper mot dårlig fordøyelse og mot stinnhet og ubehag i magen.

Kardemomme (Elettaria cardamomum): regulerer sekresjonen av magesyre, hjelper mot stinnhet og ubehag i magen, mot oppblåsthet og treg fordøyelse.

 

 

1 ml av Bitterstern inneholder følgende mengde urteekstrakt:

Lavendel 14,1 mg

Ryllik 12 mg

Galangarot 12 mg

Kvanne 11 mg

Karve 11 mg

Gentianarot 11 mg

Fennikel 11 mg

Kanel 11 mg

Løvetann 6,5 mg

Merian 5,5 mg

Ingefær 3,3 mg

Pomeransskall 3,2 mg

Kryddernellik 2,6 mg

Zedoariarot 2,4 mg

Islandsk lav 2,2 mg

Koriander 2,2 mg

Kardemumme 2,2 mg

 

Øvrige ingredienser: alkohol 59% vol., vann.

 

 

Dosering og bruk:

Vanlig generell dosering er 7-10 dråper blandet ut i litt vann 3 ganger daglig i forbindelse med måltid. Ved behov kan doseringen økes til maks. 30 dråper 6 ganger daglig.

 

OBS: Bør brukes med forsiktighet av gravide og ammende.

 

 

Brukerveiledning:

- Daglig tilskudd for bedre fordøyelse: 7 dråper i ¼ glass vann i forbindelse med et måltid (gjerne rett før middag).

- Ved fordøyelsesproblemer som forstoppelse, diaré, oppblåsthet og tarmgass: 10-20 dråper i litt vann rett før et måltid og gjerne også gjentatte ganger utenom måltid, spesielt ved akutte problemer.

- Akutte problemer i mage, lever, galleblære, bukspyttkjertel og nyrer: Bland 7 dråper i litt vann og drikk hvert 10. minutt. Dessuten: kontakt lege.

- Store og fete måltider: Ta 30 dråper ufortynnet før og etter måltidet. Dette er en god metode for å unngå ubehag - også i forbindelse med julehøytidens middager.

- Godt for syre/base-balansen: 7 dråper i forbindelse med måltider reduserer syreoverskudd. Det har en balanserende effekt på fysiologien og reduserer dessuten søtbehovet.

- Dårlig ånde: Innta ofte 3-5 dråper ufortynnet i tillegg til 20 dråper 3 ganger daglig.

- Godt for tannkjøttet: Munnen skylles med 5-10 dråper i ¼ glass vann. Ved blødende tannkjøtt kan du smøre/massere noen dråper ufortynnet direkte på tannkjøttet.

- Insektsstikk: Smør på ufortynnede dråper. Gjenta et par ganger.

 

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer