Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Aktuelle gavetips > Gavetips 101 -... > Purasana Agavepulver 200 g

Purasana Agavepulver 200 g

Biovita bvbs (Belgia)

200 g

kr 115,00

Antall:

Purasana Agavepulver er laget av nektar fra økologisk dyrket agave. Agaveplanten stammer fra Mexico, hvor den ble brukt til matlaging allerede for 6500 år siden. Både blomstene, bladene, stilken og plantesaften (sevjen) er spiselig. Når agaveplanten er 6-8 år gammel, er den klar for tapping – og en enkelt plante kan inneholde så mye som 1200 liter væske. Sevjen fra agave filtreres og varmes forsiktig opp, så den blir til en naturlig konsentrert sirup. Siden agavesirup inneholder en høy andel av fruktose, har den en lav glykemisk indeks (omkring 20 GI, loff = 100) og har liten virkning på blodsukkeret. Den er derfor velegnet både for diabetikere og alle andre som er opptatt av å holde blodsukkeret så stabilt som mulig.

 

Purasana Agavepulver er laget av tørket agavesirup. Agavepulver smaker skikkelig søtt og kan anvendes både til kalde og varme retter. Det er perfekt til baking og er selvsagt også et ypperlig søtningsmiddel i smoothies.

 

 

Innhold:

Økologisk agavepulver (Agava tequilana) fra Mexico (94%), økologisk maltodekstrin fra mais.

 

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1727 kJ / 390 kcal
Protein: 0 g
Karbohydrater: 98 g
Fett: 0 g
Salt: 0,2 g (naturlig innhold, ikke tilsatt)

 

 

Litt om agave

Det finnes over 100 typer av agave – i forskjellige størrelser, farger og utforminger. Agaveplanten ligner en kaktus, men er en sukkulent i samme familie som blant annet aloe vera. Blå agave (Agava tequilana) er den som dyrkes mest, fordi denne typen er best egnet for å lage både tequila og agavesirup (også kalt agavenektar). Blå agave trives godt i den vulkanske jorden som er typisk for den sørlige delen av Mexico.

Aztekerne brukte agaveplanten allerede for flere tusen år siden, blant annet som en ingrediens i matlagingen. I Mexico brukes fortsatt bladene fra agaveplanten både til mat og til taktekking, og av plantefibrene lages det tauverk og matter. Meksikanerne kaller for øvrig agavesirupen for ”agua miel”, som betyr honningvann. Smaken er veldig søt og kan sammenlignes litt med honning, men har ikke den spesielle ettersmaken som honning ofte har.

På grunn av den lave temperaturen som brukes til ekstraheringen av agavesirup, blir dette naturlige søtningsmiddelet også godkjent av rawfood-tilhengerne, og agavenektar defineres dermed som rå mat.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer