Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Aktuelle gavetips > Gavetips 201 -... > Naturata Bourbon-vanilje malt

Naturata Bourbon-vanilje malt

Naturata AG (Tyskland)

10 g

kr 255,00

Antall:

Ekte vanilje – vaniljestang – er frøkapselen fra en ganske unnseelig hvit orkidé, Vanilla planifolia, en viltvoksende, klatrende plante som opprinnelig stammer fra utkanten av de tropiske skoger i Mexico. I dag dyrkes 80 prosent av hele verdens ekte vanilje på øyene Madagaskar og Komorene.

Naturata henter også sin økologisk dyrkede, ekte bourbon-vanilje fra øya Madagaskar.

2017: Ekte vanilje-krise

Det har de siste årene blitt stadig mer vanlig å ha ekte vanilje i matprodukter, der det tidligere har blitt benyttet syntetiske smaksaromaer. Dette har ført til en etterspørsel som er større enn produksjonen av ekte vanilje på verdensbasis. På toppen av det hele ble Madagaskar, som står for 80% av verdens vaniljeproduksjon, rammet av syklon i august 2017. Syklonen førte til at 30% av årets avling ble ødelagt.

Mange steder i verden er det derfor blitt stadig mer vanskelig å få tak i ekte vanilje. Det har dessverre ført til at de som faktisk har ekte vanilje setter en voldsomt høy pris på den, ofte opp til 6 ganger så høy pris i forhold til det den tidligere har vært.

Vi forhandler fortsatt Naturata Bourbon-vanilje. Selv om prisen beklageligvis er mye høyere enn tidligere, er prisøkningen allikevel moderat i forhold til mange konkurrerende produkter.

 

Innhold:

100% ekte Bourbon-vanilje, malt til vaniljepulver. Opprinnelsessted: Madagaskar.

Bruksveiledning:

Bourbon vaniljepulver passer ypperlig som smakstilsetning i både kaker, desserter, søte sauser, fruktsupper og er selvsagt også velegnet i hjemmelaget is.

I tillegg kan vanilje også brukes i andre matretter – både kjøtt og fisk kan krydres med litt vanilje før steking eller koking, og vanilje kan også være et spennende innslag i tomatsaus og andre sauser eller dressinger.

Litt mer om vanilje

Vaniljestang er en 15-25 cm lang, tørket, svart frøkapsel fra en klatrende orkidé. Frøkapselen er resultatet av vaniljeplantens mildt sagt snodige kjønnsliv. Den er nemlig helt avhengig av menneskers grønne fingre for å kunne formere seg. Tidligere var det muligens spesielle kolibrier eller insekter som sørget for pollineringen i vaniljens hjemland Mexico, men de er nå utdødd. Følgen er at vaniljedyrkerne både i Mexico og i andre land må trå til med kunstig befruktning, blomst for blomst. Det må skje akkurat når knoppene har åpnet seg om morgenen den ene dagen i året vaniljeblomsten blomstrer.

Etter 4–9 måneder kan de aspargeslignende frøkapslene høstes. De er da grønne og har lite aroma når den høstes. Det er under tørkeprosessen, etter at kapslene gjæres, forvelles og soltørkes, at den spesielle duften og smaken oppstår.

Smaken av vanilje kommer først frem etter en møysommelig og lang prosess med gjæring og tørking. Opptil et halvt år kan det ta før vaniljestengene har fått sin mørkebrune farge og ettertraktede smak. Så det er ikke til å undres over at vanilje er verdens nest dyreste krydder, bare slått av safran.

Navnet vanilje stammer for øvrig fra det spanske ordet for liten balje, vainilla.

 

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer