Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Supermat > Green & Black's Kakaopulver

Green & Black's Kakaopulver

Green&Black's Ltd (Storbritannia)

125 g

kr 55,00

Antall:

På jakt etter kakao med skikkelig, gammeldags sjokoladesmak? Da burde du prøve dette rene kakaopulveret, laget av økologiske kakaobønner dyrket i skyggen av de store tropiske treslagene i regnskogen. Green&Black’s økologiske kakaopulver (Organic Cocoa powder) egner seg godt som varm drikke - i tillegg er det perfekt til både baking, hjemmelaget konfekt og i desserter.

Kakaobønnen er frøet fra kakaotreet (Theobroma cacao, av theos = Gud og broma = mat). Aztekerne i Mexico dyrket kakaotrær allerede på 1200-tallet. Kakaobønnene ble ansett som ”mat fra gudene” og ble til og med brukt som betalingsmiddel.

Green & Black’s leverandører dyrker kakaobønnene sine under en naturlig beskyttende skygge fra store regnskogstrær som mahogni, seder og teak. Mellom kakaotrærne vokser det avokado, ananas, papaya, bananer og kaffe. Med et slikt biologisk mangfold er det lettere å få til sterke, friske og motstandsdyktige kakaotrær som kan gi avling i mer enn 100 år. Det brukes ikke verken kunstgjødsel eller kjemiske sprøytemidler – dermed skades verken miljøet eller bøndene som dyrker disse kakaotrærne.

Kakaotreet blir inntil 15 meter høyt og har små blomster som vokser ut fra selve stammen. Frukten er et inntil 20 cm langt bær som inneholder 40-70 lyse frø innleiret i et søtlig fruktkjøtt. Når bærene akkurat har blitt modne, høstes de. Kakaobønnene tas ut og dekkes med bananblader. Dermed starter en fermenteringsprosess, kakaobønnene får en mørkere farge og sjokoladearomaen begynner å utvikle seg. Etter omtrent 5 dager bres bønnene ut og soltørkes for å få oppnå den perfekte og nydelige aromaen. Deretter blir de sendt direkte til fabrikken som maler opp bønnene til kakaopulver.

Litt om Green&Black’s

Det startet i England i 1991, da Craigh Sams (også grunnlegger av Whole Earth) og kona hans, Josephine Fairley (miljøbevisst sjokoladeelsker) lagde verdens første økologisk sjokolade. Den inneholdt hele 70% kakao og vakte stor oppmerksomhet blant sjokoladeentusiaster verden over. Det finnes imidlertid ingen Mr. Green og ingen Mr. Black. Navnet ble funnet på av de to grunnleggerne fordi sjokoladen er økologisk (= green) og fordi fargen på sjokoladen er så mørk (= black).

Litt om Fairtrade

 

Green&Black’s

har fått mange av sine produkter godkjent av den britiske organisasjonen for rettferdig handel, Fairtrade Foundation, som samarbeider med lignende organisasjoner i 18 andre land. De har utarbeidet felles internasjonale standarder. To viktige elementer er langsiktige leveringsavtaler og rettferdig pris – det vil si at bøndene er garantert en pris som dekker produksjonskostnadene, gir en brukbar inntekt og som dessuten gir rom for vedlikehold og investeringer.

Kakaopulveret fra Green&Black’s er merket med Fairtrade – da kan du være trygg på at kakaodyrkerne har fått en rettferdig betaling.

Innhold:

Økologisk kakaopulver, surhetsregulerende middel (kaliumkarbonat).

OBS: Allergi-advarsel:

Kan inneholde spor av melk, soya, nøtter og kornprodukter.

Dosering og bruk:

For å lage en god kopp kakao: Bland en teskje Green&Black’s Kakaopulver sammen med litt kald melk, hell deretter oppi en kopp varm melk og rør godt. Søtes etter behag. Sett deg rolig ned og nyt kakaoen din!

Bruk også gjerne Green&Black’s Kakaopulver når du lager kaker, konfekt eller desserter – den rike og intense smaken er blitt Green&Black’s varemerke. Du kan for eksempel starte med å bake  Speltkjeks med sjokoladesmak .

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer