Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Aktuelle bestse... > Cocosa SUKKER 500 g

Cocosa SUKKER 500 g

500 g

kr 125,00

Antall:

Cocosa Sukker lages av nektaren til blomstene som vokser på kokosnøttpalmen. Året rundt høstes denne næringsrike nektaren av de lokale bøndene som straks tilbereder den ved svak varme, så det dannes sukkerkrystaller. Resultatet er et naturlig og uraffinert sukker med glykemisk indeks (GI) på 54. I tillegg til den velkjente søtsmaken vi kjenner fra tradisjonelt hvitt sukker, har kokossukkeret en anelse karamell i smaken, og en litt mykere konsistens enn de vanlige harde hvite sukkerkrystallene.

Kokossukker består primært av karbohydrater. Det er et velkjent faktum at ingen har godt av å overdrive inntaket av karbohydrater. Men brukt i moderate mengder har kokossukker mange fortrinn framfor både hvitt og brunt sukker. Konsentrasjonen av andre næringsstoffer er høyere i kokossukker enn i rårørsukker, og den glykemiske indeksen er lavere.

Produseres på tradisjonelt vis

Kokosnøttsukker framstilles på tradisjonelt vis i de landene i sørøst-Asia der kokospalmen vokser naturlig. Kokosblomstnektaren består av 80% vann, 15% sukker og resten aminosyrer og mineraler. Ved middels høy varme fordampes vannet i store panner, og nektaren forandrer langsomt form og konsistens til en mørkebrun sirup. Etter ytterligere fordamping krystalliseres nektaren til et lysebrunt, karamellaktig sukker.

Kokosnøttsukker egner seg ikke til kommersiell masseproduksjon ettersom nektaren gjærer kort tid etter tapping, og det er dermed bare den ferske nektaren som kan brukes. Produksjonen av kokosnøttsukker må derfor skje kort tid etter av sevjen er tappet fra kokosnøttblomstene, høyt oppe i toppen av palmene. Kokospalmene vokser over store områder og skaper mange lokale arbeidsplasser på småskalabruk på Filippinene og i Indonesia. Kokossukker har av den grunn en høy stjerne innen miljøer som jobber for rettferdig handel i verden.

Hvordan brukes egentlig Cocosa Kokossukker?

Kokossukker er velkjent i det orientalske kjøkken for sin gode aroma og sødme. Kokossukkeret er en populær smakstilsetning i varme og kalde retter, i te og kaffe. Det løser seg lett opp i væske og har lavt smeltepunkt og høyt brennpunkt. Cocosa Kokossukker egner seg derfor godt til både baking og hjemmelaget konfekt, søtning av dsserter og drikker og til smaksetting av sauser, marinader og dressinger.

Erstatt gjerne like deler sukker med like deler Cocosa Kokossukker i alle oppskrifter, og la deg inspirere av både smaken og bakeegenskapene.

Innhold:

100% økologisk uraffinert kokossukker, framstilt av kokosblomstens søte nektar.

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 1680 kJ / 400 kcal

Karbohydrater 100 g, hvorav sukkerarter 100 g

Protein 0 g

Fett 0 g

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer