Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Aktuelle bestse... > Naturata Spelt Spaghetti lys 500 g

Naturata Spelt Spaghetti lys 500 g

Naturata AG (Tyskland)

500 g

kr 49,00

Antall:

Naturata Spelt Spaghetti lys er laget av 100% siktet speltmel. Spelt (Triticum spelta, også kalt dinkel) er en urgammel kornsort, som har oppstått gjennom en naturlig kryssing mellom den urgamle enkornshveten og andre gressarter. Den har blitt dyrket i Sør- og Mellom-Europa helt siden steinalderen. I de senere år har heldigvis spelt blitt gjenoppdaget på grunn av sine mange gode egenskaper. Spelt ligner hvete, men spelt smaker mer, har høyere vitamin- og proteininnhold og en annen aminosyresammensetning som gjør at den er lettere å fordøye. Glutenet i spelt er vannløselig, og enkelte med hveteintoleranse tåler derfor å spise litt spelt, selv om de har problemer med vanlig hvete. (Spelt er ikke glutenfri – så har du glutenintoleranse, kan du ikke spise spelt.)

I spelt sitter næringsstoffene i både kjernen, kimen og skallet. Derfor er også pasta av siktet speltmel mer smakfull og næringsrik enn vanlig pasta laget av durumhvete. (I hvete er mesteparten av vitaminene og mineralene samlet i kimen og i skallet, og mye av næringen forsvinner dermed når skalldelene blir siktet fra.)

 

 

Innhold:

Spaghetti laget av 100% siktet speltmel, fra økologisk bio-dynamisk dyrket landbruk (Demeter-sertifisert).

 

 

OBS: Allergener:

Gluten

 

 

Næringsverdi per 100 gram:

Energi 1531 kJ / 366 kcal

Protein 12,2 g

Karbohydrater 74,2 g

Fett 2,3 g

 

 

Bruksveiledning:

Kok opp godt med vann i en stor kjele. Beregn 100 g Spelt Spaghetti til hver person. Legg i ønsket mengde med spaghetti og la den koke i 8-10 minutter uten lokk. Sil av vannet, hell på litt god olje eller litt smør og rør om. Serveres straks.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer