Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Aminosyrer > Solaray Lysin & BetaGlukan 60 kapsler

Solaray Lysin & BetaGlukan 60 kapsler

Nutraceutical Corp. for Solaray Inc. (USA)

60 kapsler

kr 165,00

Antall:

Solaray aminosyrer dekker et bredt spekter av bruksområder og er naturlig framstilt ved en mikrobiologisk gjæringsprosess, som sikrer best mulig opptak og virkning i kroppen. Aminosyren Lysin er av stor betydning for immunforsvaret og er mye anvendt for sin lindrende effekt ved utbrudd av munnsår. Betaglukaner er vannløselige kostfiber som er sentrale for utviklingen av et effektivt immunforsvar.

Lysin er en av de åtte essensielle aminosyrene som må tilføres gjennom maten (kroppen kan ikke lage den selv). Lysin må blant annet til for å produsere aminosyren karnitin, som er en viktig komponent i fettforbrenningen.

Betaglukaner er en type polysakkarider som finnes i flere kornsorter og i celleveggene til ulike bakterier og sopparter. Forskning har vist at betaglukaner stimulerer kroppens eget immunforsvar.

Kombinasjonen av lysin og betaglukaner kan derfor være til god støtte for oppbyggingen av et sterkt immunforsvar.

Innhold:

2 kapsler (anbefalt døgndose) inneholder 1000 mg naturlig framstilt lysin (som L-Lysin HCl) og 5 mg betaglukaner (1,3/1,6/1,4) isolert fra celleveggen til Saccharomyces cerevisiae (bakegjær).

I tillegg inneholder kapslene: gelatin, fortykningsmiddel (cellulosepulver), olivenblad, antiklumpemiddel (magnesiumsalt av fettsyrer), betaglukaner.

Dosering og bruk:

Anbefalt dosering er 1 kapsel daglig sammen med vann.

 Litt om aminosyrer

 Aminosyrer kan betegnes som kroppens byggeklosser. Det finnes mer enn 100.000 ulike proteiner i kroppen, men disse består faktisk bare av 20 aminosyrer, som er satt sammen i lange kjeder på forskjellige måter. Proteiner er byggematerialet i alle vevene i kroppen. Arvestoffet vårt består av proteiner, og en mengde viktige enzymer, hormoner og signalstoffer i nervesystemet er også avhengige av proteiner.

8 av aminosyrene er essensielle – det vil si at kroppen ikke klarer å danne dem selv, men at de må tilføres gjennom kostholdet. De essensielle aminosyrene er: valin, leucin, fenylalanin, tryptofan, lysin, isoleucin, metionin og treonin.

De resterende 12 aminosyrene kan kroppen under normale forhold produsere selv – blant annet med de essensielle aminosyrene som utgangspunkt.

I kroppen foregår det en stadig nedbrytning, resirkulering og nydanning av vevsproteiner. Daglig omsettes 250 – 400 gram proteiner i kroppen. Proteinene i maten nedbrytes gradvis av enzymer i fordøyelsessystemet til aminosyrer og peptider (peptider er to eller tre aminosyrer som henger sammen). Nedbrutte aminosyrer fra celler og vev transporteres til leveren og resirkuleres i stor grad under nydanning av celler og vev.

Aminosyremangel kan forekomme hos mennesker med svekket enzymproduksjon, ved mage- og tarmproblemer, ved kronisk sykdom, ved rekonvalesens etter sykdom eller operasjon, hos premature barn og hos eldre mennesker.

Også for friske mennesker med lettere plager eller for de som ønsker et optimalt utbytte av trening, kan tilskudd av enkelte aminosyrer være et godt alternativ.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer