Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Drikker > Juicer/råsafter... > Ritni Blåbær råsaft

Ritni Blåbær råsaft

260 ml

kr 75,00

Antall:

”Ritni” er det samiske ordet for den første rimfrosten om høsten. Ritni Blåbær råsaft er ren og naturlig saft fra viltvoksende, nordnorske blåbær, helt uten sukker eller andre tilsetninger. Bærene er plukket akkurat rett før den første frosten, mens bærene er på sitt mest næringsrike, proppfulle av antioksidanter, mineraler og sporstoffer. Ritni Blåbær smaker friskt, naturlig og syrlig – som når du plukker og spiser bær rett fra blåbærplanten i naturen.

Blåfargede bær er blant matvarene som totalt sett har høyest innhold av antioksidanter. Det har lenge vært kjent at antioksidantene som vi finner mye av i blant annet blåbær, kan redusere risikoen for alvorlige lidelser som hjerte- og karsykdommer. Nå tyder nye studier på at blåfargede bær også reduserer kolesterolet effektivt, skjerper synet og hukommelsen og bidrar til bedre balanse og koordinasjon.

Så godt som nyplukket

Bær som vokser vilt i kalde og arktiske strøk med lange, lyse sommerdager og mye sol, blir ekstra næringsrike. Den blå fargen fungerer som pigment mot lyset og sola. Jo sterkere blåfargen er, desto flere antioksidanter inneholder bærene. Jordsmonn og klima påvirker også mengden av antioksidanter.

Utviklingen av Ritni har gått over flere år i samarbeid med forskere hos Bioforsk Nord, Universitetet i Tromsø og Matforsk. Målet var å finne fram til et rent råsaftprodukt med gode egenskaper og positiv innvirkning på helsen. Resultatet ble Ritni – som smaker like friskt som om du var på tur i de nordnorske viddene.

 

Innhold:

Ren og naturlig presset råsaft av omkring 1000 blåbær.
Inneholder ikke sukker eller andre tilsetninger.

Næringsinnhold per 100 ml:

Energi 32 kcal / 135 kJ

Protein 0,1 g

Karbohydrater 7,3 g

Fett mindre enn 0,5 g

 

Bruksveiledning:

Rist alltid flasken før bruk.

På flasken er det målestreker som viser hvor mye råsaft du trenger daglig. Det er omkring 200 friske bær i en dagsdose, nok til å utrette små mirakler hver dag. Det er viktig at du holder deg til anbefalingene som står på flasken. For mye ren råsaft kan ha negativ innvirkning på syreinnholdet i magen.

Når flasken er åpnet, bør den stå mørkt og kjølig. Holdbar i kjøleskap i 7-9 dager etter åpning.

Litt mer om blåbær

Blåbær (Vaccinium myrtillus) er en flerårig dvergbusk som kan bli 10-60 cm høy (avhengig av voksested og klima). Planten har grønne, kantete greiner som etter hvert blir brunaktige og harde. Bladene faller av om høsten. Om våren får busken grønnhvite til rødlige, krukkeformede blomster som utover sensommeren og høsten utvikler seg til å bli saftige bær med blåsvart farge. Fruktkjøttet er fiolett.

Blåbær har tradisjonelt alltid vært ettertraktet til safting og sylting på grunn av den gode og saftige bærsmaken.

I de senere årene har blåbær kommet enda mer fram i lyset på grunn av det høye innholdet av gunstige antioksidanter.

”Ritni” er det samiske ordet for den første rimfrosten om høsten.

 

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer