Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Ekstra energi > Supernature Kakaopulver rawfood 227 g

Supernature Kakaopulver rawfood 227 g

Supernature (Norge)

227 g

kr 165,00

Antall:

Kakao kommer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika. Aztekerne i Mexico dyrket kakaotrær, og kakaobønnene var ansett som så verdifulle at de ble brukt som betalingsmiddel. Mayaindianerne kalte kakao for ”gudenes mat” fordi den var så full av gode egenskaper. I dag vet vi hvorfor. Det viser seg at kakaobønnen inneholder over 300 ulike stoffer, noe som gjør den til en av de mest komplekse og mest næringsrike matvarene som finnes.

Det vitenskapelige plantenavnet for kakao er Theobroma cacao, som kommer av latin: theos = gud og broma = mat. Kakao er en god kilde til både antioksidanter, vitaminer, mineraler, proteiner og sunt fett. Kakao inneholder faktisk hele 10% antioksidanter – omtrent dobbelt så mye som i rødvin og tre ganger så mye som i grønn te, som begge er kjent for å være rike på antioksidanter. Dessuten er antioksidantene i kakao lett opptakelige for kroppen, og de har en god innvirkning på hjerte- og karsystemet. Idrettsutøvere bruker rå kakao for større utholdenhet, bedre prestasjon og motivasjon, og større mental klarhet. Dessuten bidrar antiosidantene også til kortere restitusjonstid og beskytter mot frie radikaler – ORAC: 62.100.

Kakao er en av verdens beste kilder til arginin – en aminosyre som også er kjent som ”naturens egen Viagra”. Arginin øker blodstrømmen til hjertet og kjønnsorganene, noe som ofte kan gjøre underverker.

Tryptofan er en essensiell aminosyre som blir omdannet til serotonin (også kalt "gledeshormonet") i kroppen. Tryptofan finnes naturlig i rå kakao.

Dessuten inneholder kakao phenylethylamine (PEA) – et adrenalinaktig stoff som populært kalles ”gledens molekyl”. Det er kun to typer mat som inneholder dette: kakao og blågrønnalger. PEA frigjøres naturlig når vi er forelsket, noe som kan forklare hvorfor sjokolade så ofte kobles med kjærlighet.

Så det er mange gode grunner til å inkludere rått Kakaopulver i det daglige kostholdet.

Supernature Kakaopulver er minimalt bearbeidet, for i størst mulig grad å ivareta næringsstoffene som opprinnelig finnes i rå kakao.

Innhold:

Supernature Kakaopulver er 100% pulver av rå kakao, dyrket økologisk i Peru. Velegnet for veganere.

OBS: Allergi-advarsel:

Produsenten gjør oppmerksom på at produktet kan inneholde spor av nøtter.

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi: 1377 kJ / 362 kcal

Fett: 14 g

Protein: 18 g

Karbohydrater: 25 g

Kostfiber: 32 g

Magnesium: 343 mcg

Bruksveiledning:

Anbefalt dagsdose: Så mye du vil!

Supernature Kakaopulver kan brukes som tilsetning i de fleste drikkevarer og smoothies og er nydelig i kaker og i tradisjonelle søtsaker. Du kan også drysse pulveret over frokostblandingen din - eller over desserten.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer