Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Kvinner spesielt > Overgangsalder > Membrasin 60 kapsler

Membrasin 60 kapsler

60 kapsler

kr 349,00

Antall:

Tørrhet i huden og slimhinnene? Membrasin inneholder et patentert ekstrakt av tindvedbær (SB 24), med alle de viktigste fetttsyrene – både omega-3, omega-6, omega-9 og ikke minst – den unike og viktige men mindre kjente fettsyren – omega-7. I tillegg inneholder Membrasin naturlig vitamin E og betakaroten (provitamin A), som bidrar til å opprettholde normal funksjon i hud og slimhinner.

 

 

Slimhinnene og fiendene deres

Foruten øynene, munnen og underlivet, har vi også slimhinner i luftveiene, i fordøyelsessystemet og i urinveiene. En god funksjon i kroppens slimhinner har stor betydning for velvære og livskvalitet.

Det er flere faktorer som kan påvirke slimhinnene negativt. Det kan være enkle infeksjoner, hormonforandringer eller ett og slett tørt inneklima. Det er vanlig at slimhinnene endrer seg ved overgangsalderen. Symptomer kan være tørr og irritert hud, tørrhet i munnen, nesen og halsen, tørre røde og irriterte øyne, tørrhet i underlivet hos kvinner og sarte slimhinner i fordøyelseskanalen. Tørre og sensitive slimhinner kan oppstå både hos menn og kvinner.

 

 

Kosttilskudd med olje fra tindvedbær

I 1990 begynte forskere ved Åbo Universitet i Finland å interesse seg for tindvedbær (Hippophae rhmanoides L.) på grunn av det høye innholdet av fettsyrer, spesielt omega-7.

Forskningen fra Åbo Universitet viser at olje fra tindved inneholder nær sagt alle de viktigste fettsyrene, i tillegg til naturlig E-vitamin (tokoferoler) og karotenoider, blant annet betakaroten som er et pro-vitamin til A-vitamin. A-vitamin er viktig for normalt syn, samtidig som det bidrar til å opprettholde normale funksjoner i slimhinner og hud.

Gjennom mange års intensiv forskning lyktes de med å standardisere produksjonen av tindvedekstrakt. Dette førte til at det ble satt i gang produksjon for å kunne ekstrahere de unike og nyttige fettsyrene fra tindvedbærene. Uten kjemiske tilsetninger framstilles en ren, høykonsentrert gyllenbrun olje – det patenterte ekstraktet SBA 24 – som fylles i vegetabilske kapsler og deretter pakkes i lufttette blisterpakninger. Dette sikrer en god holdbarhet for innholdet i Membrasin-kapslene.

Membrasin har gjennomgått et flertalls kliniske studier, blant annet ved Åbo Universitetssjukhus.

 

 

Innhold:

Olje/ekstrakt SBA 24 fra tindvedbær (Hippophae rhamnoides L.), vegetabilsk kapsel (modifisert maisstivelse, glyserol, geleringsmiddel karragenan), surhetsregulerende middel (dinatriumfosfat), d-alfatokoferol (E-vitamin), betakaroten, antioksidant (rosmarinolje).

 

 

Innhold per kapsel:

Tindvedekstrakt SBA 24 500 mg

-hvorav mettede fettsyrer 105 mg

-hvorav enumettede fettsyrer 240 mg

  herav palmitoleinsyre (Omega-7) 120 mg

  herav vaccensyre 30 mg

  herav oljesyre (Omega-9) 90 mg

-hvorav flerumettede fettsyrer 150 mg

  herav linolsyre (Omega-6) 85 mg

  herav alfa-linolensyre (Omega-3) 65 mg

Vitamin A (naturlig betakaroten) 200 mcg

Vitamin E (naturlig alfatokoferol) 2 mg

 

 

Bruksveiledning:

Anbefalt dosering er 4 kapsler daglig til ønsket resultat er nådd (vanligvis innen 1-2 måneder).

Deretter anbefales 1-2 kapsler daglig.

Kapslene tas i forbindelse med måltid.

 

 

 

Litt om tindved (på svensk: havtorn, finnbär eller silverbuske, på dansk: havtorn eller sandtorn, på tysk: sanddorn, på engelsk: sea buckthorn)

Tindved er en løvfellende busk med en kraftig stamme, som kan bli opptil seks meter høy. Bladene er smale, med en sølvblank underside, og blomstene er gulgrønne. Bærene er fra oransje til rødgule, avhengig av modenhetsgrad. Busken krever mye lys, sterk sol og lange sommerdager. Dette gjør bærene rike på næring som E-vitamin, karotenoider og fettsyrer.

Tindved er en hardfør, euro-asiatisk vekst som opprinnelig trolig stammer fra det østlige Himalaya.

I Norge vokser tindvedbusken vilt langs kysten av Sørlandet, langs Trondheimsfjorden og nordover i Trøndelag. Tindvedblomsten er dessuten kåret til kommuneblomst i Verdal.

Tindved ble i tidligere tider en del brukt som naturlig fargeplante. Friske blad og kvister ga ull en mørkebrun eller rødbrun farge, og de oransje fruktene inneholder et kraftig gult fargestoff.

Det vitenskapelige slektsnavnet Hippophae betyr "skinnende hest" på gresk (hippos = hest, phae = glinsende) og viser til at tindved ble brukt som hestefôr i oldtidens Hellas. Hestene fikk i seg ekstra næring i form av fettsyrer og vitaminer, og dette resulterte i at de fikk en frisk og skinnende pels.

 

 

Les også her hva botanikeren Rolv Hjelmstad skriver om tindved:

Tindved – en stikkende, men verdifull plante

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer