Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Kvinner spesielt > Overgangsalder > Urbase Extra 200 g pulver

Urbase Extra 200 g pulver

200 g pulver

kr 385,00

Antall:

Hovedkilden til syre i kroppen er avfallsprodukter fra matforbrenningen. Syreoverskudd i kroppen kan blant annet føre til ledd- og muskelsmerter, fordøyelsesproblemer, dårlig konsentrasjonsevne, tretthet, blek og slapp hud, cellulitter, livløst hår, svak beinbygning og dårligere immunforsvar. Alle mennesker rammes av forsuring, men i ulik grad. Desto lenger forsuringen har pågått, desto mer alvorlige blir symptomene som oppstår. Kroppens egen evne til å regulere syre-basebalansen reduseres dessuten når du passerer 30 år. Den aller beste måten å kompensere for dette er å tilføre kroppen basedannende mineraler.

Mange sure kilder

Maten vi spiser mest av er tradisjonelt regnet som den mest syredannende: kjøtt, fisk, meieriprodukter og brød. Basedannende mineraler får vi hovedsakelig fra frukt og grønnsaker. Imidlertid er både frukt og grønt langt fattigere på mineraler nå enn for bare 30 år siden. Dermed har ikke maten lenger fullt så stor kapasitet til å regulere syreoverskuddet i kroppen. Ferdigmatindustrien bidrar ytterligere til forsuring ved å bearbeide og varmebehandle maten, så enda flere vitaminer og mineraler forsvinner. Kunstige tilsetningsstoffer, kullsyreholdige drikker, rusmidler, legemidler, forurensning, stress og bekymring – alle disse faktorene virker også forsurende.

Forsuring svekker skjelettet

Bein og knokler fungere som en enorm mineralbank, og kroppen forsyner seg grovt av den for å nøytralisere syre. Hele 99% av kroppens kalsium og 80% av kroppens magnesium finnes i beinvevet. Bein inneholder også de basiske mineralene kalium, natrium og sink.

En rekke nyere studier viser at tap av vev og mineraler fra bein og knokler er en direkte konsekvens av høyt inntak av syredannende mat.

Jo mer syredannende kostholdet og livsstilen er, desto større er tapet av basiske mineraler fra skjelettet. Det betyr at du i løpet av livet kan miste store deler av beinmassen – kvinner opp mot halvparten og menn opp til en tredjedel. Dette er et av de tydeligste tegnene på at det er nyttig å supplere kosten med basedannende mineraler.

Hjertet foretrekker base

Hjertefunksjonen styres av spesielle funksjonsenzymer. Som alle andre enzymer i kroppen, påvirkes også disse av for mye syre. Det er et kjent fenomen at base gjør blodet mer lettflytende og øker løseligheten av oksygen. Dermed sparer du hjertet og pusten som ellers må jobbe hardere for å tilføre kroppen oksygen. Som med alle andre helseproblemer er det også her best å forebygge.

Et velbalansert basepulver er absolutt godt for hjertet.

Ledd og muskler virker bedre med base

Blir det for mye syre i kroppen, kan den felles ut som sure salter og krystaller. De kan bli liggende i kroppsvevet i lang tid. Syre som lagres i ledd, muskler og bindevev reduserer kroppens fleksibilitet og gjør deg stiv, desto eldre du er, desto stivere blir du. Syrens ”stive” natur er også godt kjent blant idrettsutøvere. Når du yter maksimalt, slipper musklene opp for oksygen, og det produseres melkesyre. Basepulver øker bufferkapasiteten for denne typen akutt forsuring, men gjør det også mulig for kroppen å løse opp gammelt syreavfall i kroppsvevet.

All erfaring viser at ledd og muskler fungerer bedre når kroppen blir mer basisk.

Basiske effekter

Når kroppen blir mer basisk, vil du kunne få disse resultatene:

- mer energi

- bedre konsentrasjon

- større mental klarhet

- økt velbefinnende

- bedre søvn

- bedre fordøyelse

- noe redusert blodtrykk

- vektreduksjon

- mer glød i huden

- økt ytelse og utholdenhet

Hvorfor Urbase Extra?

 Urbase Extra er et kosttilskudd som tilfører kroppen basiske mineraler og hjelper til å demme opp for syreangrepene som dannes i en hektisk hverdag. Urbase Extra har en unik sammensetning med alle de fire basiske hovedmineralene: kalsium, natrium, magnesium og kalium – i riktig tilpasset mengdeforhold. Det er laget som et dobbelt finmalt pulver for optimal løselighet i vann. Dette sikrer høy biotilgjengelighet og raskt opptak av mineralene.

Innhold:

Kalsiumkarbonat, natriumhydrogenkarbonat, magnesiumkarbonat, kaliumhydrogenkarbonat, natriumhydrogenfosfat. Måleskje medfølger.

Urbase Extra inneholder ingen melkeprodukter, gluten, gjær, fargestoffer, aromastoffer, konserveringsmidler, fyllstoffer eller andre tilsetningsstoffer – kun 100% aktive ingredienser.

Mineralinnhold pr. anbefalt døgndose (3,6 g): Kalsium: 459 mg. Magnesium: 267 mg. Natrium: 344 mg. Kalium: 64 mg.

Dosering og bruk:

Normal dosering er 2 strøkne måleskjeer (3,6 g) som røres ut i et stort glass vann og drikkes på tom mage rett før sengetid (minst 2 timer etter måltid).

Det anbefales å starte med en 3-måneders intensiv avgiftningskur, med ovennevnte dosering. Deretter kan du ta halvere doseringen som daglig vedlikehold. Kuren kan med fordel gjentas en gang årlig.

Idrettsutøvere kan gjerne ta Urbase Extra både før og etter trening. Det er velkjent at syrebuffere øker utholdenheten og gjør det lettere å hente seg inn igjen etter trening.

Eldre mennesker anbefales å ta en 6-måneders intensiv avgiftningskur.

Også yngre mennesker kan ha nytte av en 6-månders kur – spesielt hvis livsstilen har vært forsurende, det vil si: mye stress, ferdigmat, høyt inntak av rusmidler eller legemidler og ved kronisk sykdom.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer