Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Leddene og musk... > Glucosamin 400 mg Pharma Nord 90 kapsler

Glucosamin 400 mg Pharma Nord 90 kapsler

Pharma Nord (Danmark)

90 kapsler

kr 199,00

Antall:

Glucosamin fra Pharma Nord lindrer symptomer ved mild til moderat slitasjegikt i kneet. Før du starter behandling med Glucosamin Pharma Nord, bør du kontakte legen din, for å utelukke eventuell leddsykdom som krever en annen type behandling.

 

I et sunt og friskt kneledd er brusken intakt og vedlikeholdes løpende. Men med tiden kan det oppstå en nedbrytningsprosess, som forårsaker at brusken langtsomt forsvinner og  knokkelendene skubber mot hverandre. Der hvor brusken forsvinner, kompenserer knokkelvevet ved å vokse ut og danne såkalte sporer (osteofytter), som gir smerter og eventuelt også nedsatt bevegelighet. Slitasjegikt kan eksempelvis skyldes: alder, overvekt, genetiske forhold (arv), feil belastning av leddene eller monotone og dårlige arbeidsstillinger (utsatte yrker er bønder, fabrikkarbeidere, renovasjonsarbeidere, bibliotekarer, butikkansatte etc.). Visse idrettsgrener medfører også en økt risiko for slitasjegikt – for eksempel fotballspillere og ballettdansere.

Glucosamin Pharma Nord er et ikke-reseptpliktig, registrert legemiddel i kategorien Ikke-steroide betennelses- og gikthemmende legemidler. Preparatet består av harde, hvite gelatinkapsler med glukosaminsulfat i en mengde som svarer til 400 mg ren glukosamin per kapsel. I tillegg inneholder hver kapsel 87 mg kalium. Indikasjonen for bruk av Glucosamin Pharma Nord er lindring av symptomer ved lett til moderat slitasjegikt i kneet.

 

 

Innhold:

1 kapsel inneholder:

676 mg glukosaminsulfat-kaliumklorid kompleks (1:1) svarende til 509 mg glukosamin hemisulfat, svarende til 400 mg glukosamin

87 mg kalium

 

Hjelpestoffer: magnesiumstearat, kapsel av gelatin, fargestoff (titandioksid E171).

 

 

Bruksveiledning:

Dosering for voksne og eldre: Anbefalt daglig dosering er 1 kapsel 3 ganger daglig (alternativt kan du ta alle 3 kapslene på en gang).

Dosering for barn og unge under 18 år: Kun etter nærmere avtale med lege.

 

Kapslen/kapslene bør inntas sammen med et helt glass vann. Kapslens glatte overflate gjør den enkel å svelge. Kapslen er imidlertid også enkel å åpne, og innholdet kan røres ut i et glass juice eller i yoghurt ved svelgeproblemer.

 

 

OBS: Allergi-advarsel:

Glucosamin Pharma Nord må ikke anvendes av skalldyrsallergikere, siden det aktive stoffet utvinnes fra skalldyr.

 

Siden det ikke foreligger tilstrekkelige undersøkelser vedrørende gravide og ammende, anbefales ikke bruk av Glucosamin Pharma Nord under graviditet og heller ikke under ammeperioden.

 

Les hele det påklistrede pakningsvedlegget før bruk.

 

 

Mulige bivirkninger

Glucosamin Pharma Nord kan som alle andre legemidler gi bivirkninger, men ikke alle får dette. Mulige bivirkninger kan være: hodepine, døsighet, kvalme, magesmerter, fordøyelsesbesvær, diaré og forstoppelse. Mer uvanlige bivirkninger kan være: utslett, hudkløe og hudrødme.

 

 

Hva er egentlig glukosamin?

Glukosamin er et lite vannoppløselig molekyl (et amino-monosakkarid) som kroppen selv kan framstille. Glukosamin inngår som en byggestein i foreningen av glukosaminoglykan og hyaluronsyre, som begge inngår i oppbygningen av leddbrusk. I dyreforsøk har stoffet vist seg å kunne hemme nedbrytningen av brusk, sannsynligvis ved å hemme de enzymene som er involvert i nedbrytningen av leddbrusk. Glukosamin er imidlertid et saktevirkende stoff, hvor smertelindring først kan forventes etter flere ukers behandling med glukosamin, og i noen tilfeller etter enda lengre tid.

 

 

Hva er slitasjegikt?

Artrose, eller det som vanligvis kalles for slitasjegikt, er en sykdom, der leddbrusk nedbrytes av forskjellige årsaker, men som ikke nødvendigvis har noe med slitasje å gjøre. Betegnelsen slitasjegikt er derfor egentlig et misvisende navn. Faktisk er regelmessig mosjon og korrekt (det vil si: skånsom) anvendelse av leddene med på å vedlikeholde bruksen.

Risikoen for slitasjegikt stiger med alderen. Etter 65-årsalderen har så godt som alle personer noen grad av slitasjegikt. Det er imidlertid en kjønnsrelatert forskjell, idet slitasjegikt i knærne er mest utbredt blant kvinner, mens menn oftere får slitasjegikt i hoftene.

 

 

Kontakt lege før behandling med Glucosamin Pharma Nord:

- ved leddsykdom (som kan kreve en helt annen type behandnling)

- ved nedsatt nyrefunksjon og/eller kaliumfattig diett

- ved forhøyet kolesteroltall – mål blodets kolesterol-innhold i starten og under behandling

- ved diabetes – mål bloduskkeret regelmessig i starten av behandlingen

- ved astma: symptomer kan forverres

- ved samtidig bruk av andre legemidler: dette gjelder spesielt blodfortynnende legemidler (warfarin) og antibiotika av typen tetracykliner

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer