Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Hirse produkter > Saltå Kvarn Hirse HEL 500 g

Saltå Kvarn Hirse HEL 500 g

Saltå Kvarn (Sverige)

500 g

kr 49,00

Antall:

Hirse regnes som en av de eldste kornsortene – faktisk tror man at hirse var noe av det aller første som menneskene startet med å dyrke. Hirse var lenge et viktig næringsmiddel rundt omkring i Europa, men på begynnelsen av 1800-tallet ble den utkonkurrert av poteten. I de senere årene har imidlertid stadig flere gjenoppdaget denne næringsrike og anvendelige kornsorten. Hirse inneholder en god del mineraler og spormineraler. Fettinnholdet er omtrent som hos havre.

Saltå Kvarn Hirse HEL (på svensk: Hirs) er helt glutenfri og er derfor et godt alternativ for deg som er på jakt etter glutenfrie matvarer.

Innhold:

Hirse hel inneholder 100% hirsefrø, økologisk dyrket.

Næringsverdi per 100 gram:

Energi 1450 kJ (350 kcal)
Protein 10 g
Karbohydrater 69 g
Fett 2,9 g
Kostfiber 3,2 g

Natrium 0,1 g*
Magnesium 100 mg
Jern 4,8 mg
Sink 3,4 mg

* natrium = naturlig innhold av salt, ikke tilsatt

Bruksveiledning:

Hirse hel kan brukes på samme måte som ris – som tilbehør til middag, dessuten er den god i supper, i gratenger, i vegetarburgere eller til grøt.

Grunnoppskrift for koking av hirse:

Skyll aller først hirsen grundig i kokende vann. (Hirsen inneholder bitterstoffer, saponiner, som må vaskes vekk med kokende vann.)

Ta deretter 1 del hirse og 2 deler vann. Kok opp vannet, tilsett hirsen, salt og eventuelt krydder (for eksempel koriander eller fennikel). La den putre på svak varme i 10-20 minutter. Skru av varmen, og la hirsen svelle i ytterligere ca. 15 minutter.

1 dl rå hirsefrø gir omkring 3 dl kokte.

Til grøt må du beregne 1 del hirse og 4 deler vann.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer