Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Knekkebrød > Naturata Fullkornsknekkebrød Rug & Spelt gjærfritt

Naturata Fullkornsknekkebrød Rug & Spelt gjærfritt

Naturata AG (Tyskland)

250 g

kr 35,00

Antall:

Naturata Fullkornsknekkebrød Rug & Spelt (Vollkorn-Knäckebrot mit Dinkel) er bakt av biodynamisk, fullkornsmel av rug, sammalt spelt og speltflak, smaksatt med litt havsalt. Knekkebrødet er gjærfritt, næringsrikt og velsmakende.

 

 

Innhold:

Fullkornsmel av rug, sammalt spelt, spelt flak, havsalt.

 

Demeter-sertifisert (= biodynamisk kvalitet).

 

 

Næringsverdi per 100 gram:

Energi 1360 kJ / 325 kcal

Fett 1,7 g

Karbohydrater 64,9 g

Protein 11,4 g

 

OBS: Allergi-advarsel:

Inneholder gluten

Kan inneholde spor av sesamfrø

 

 

Litt om kornsorten rug

Rug (Secale cereale) er rik på løselig fiber som bidrar til å regulere blodsukkernivået. Rug inneholder godt med kalium, magnesium, selen, folsyre og en del protein.

Naturata bruker rug som dyrkes biodynamisk og kommer fra tyske gårder. Melet lages av hel rug, der hele rugkornene med kim og kli er med, noe som gjør at dette melet er både næringsrikt og fiberrikt.

 

Litt om kornsorten spelt

Spelt (Triticum spelta, også kalt dinkel) er en urgammel kornsort, som har oppstått gjennom en naturlig kryssing mellom den urgamle enkornshveten og andre gressarter. Den har blitt dyrket i Sør- og Mellom-Europa helt siden steinalderen. I de senere år har heldigvis spelt blitt gjenoppdaget på grunn av sine mange gode egenskaper.

Spelt ligner hvete, men spelt smaker mer, har høyere vitamin- og proteininnhold og en annen aminosyresammensetning som gjør at den er lettere å fordøye. Glutenet i spelt er vannløselig, og enkelte med hveteintoleranse tåler derfor å spise litt spelt, selv om de har problemer med vanlig hvete. (OBS: Spelt er ikke glutenfri – så har du glutenintoleranse, kan du ikke spise spelt.)

I spelt sitter næringsstoffene i både kjernen, kimen og skallet. Derfor er også siktet speltmel mer smakfullt og næringsrikt enn vanlig hvetemel. (I hvete er mesteparten av vitaminene og mineralene samlet i kimen og i skallet, og mye av næringen forsvinner dermed når skalldelene blir siktet fra.)

På 1100-tallet levde en nonne ved navn Hildegard von Bingen. Hun lovpriste spelt som den aller beste av alle kornsorter og mente at spelt var "fullverdig næring i lagret solenergi".

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer