Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Mais produkter > Urtekram Maismel fullkorn 500 g

Urtekram Maismel fullkorn 500 g

Urtekram AS (Danmark)

500 g

kr 39,00

Antall:

Maismel er framstilt av økologisk dyrkede, modne maiskorn som blir malt til mel. Urtekram Fullkornmel av mais er naturlig glutenfritt, og du må blande det med andre melsorter hvis du skal bake brød (for hevingens skyld).

 

Maismel er for øvrig flott til pannekaker, vafler, muffins, kaker, maisgrøt (se oppskrift nedenfor) og selvsagt når du vil lage meksikanske matretter helt fra bunnen av, med hjemmelagde tortillas (se oppskrift nedenfor), tacos og tamales. Du kan også bruke maismel istedenfor potetmel i sauser og jevninger.

 

 

Innhold:

100% mel av økologisk dyrket mais.

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 1516 kJ / 359 kcal

Fett 5 g

Karbohydrater 66,8 g

Kostfiber 5,2 g

Protein 8,8 g

Salt 0,01 g (naturlig innhold, ikke tilsatt)

 

 

Oppskrift MAISGRØT:

1 dl maismel

3 dl vann

Maismel og vann kokes i kjele ved svak varme under konstant omrøring i ca. 10 minutter. Kan eventuelt tilsettes litt salt, lønnesirup eller og/eller en håndfull rosiner.

 

 

Oppskrift TORTILLAS:

2,5 dl maismel

1 dl bokhvetemel eller soyamel

litt salt

1 stort egg

5 dl vann

1 ss olivenolje

Bland mel og salt. Rør sammen egg og vann, og bland dette ned mellom de tørre ingrediensene. Rør til deigen er jevn. La den stå og svelle en liten stund. Rør ned oljen og stek tortillas (som pannekaker) i en stekepanne ca. ½ minutt på hver side. Legg ferdig stekte tortillas på et fat med matpapir i mellom.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer