Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Urkorn produkter > Saltå Kvarn Spelt mel sammalt 1,25 kg

Saltå Kvarn Spelt mel sammalt 1,25 kg

Saltå Kvarn (Sverige)

1,25 kg

kr 75,00

Antall:

Spelt (Triticum spelta, også kalt dinkel) er en urgammel kornsort, som har oppstått gjennom en naturlig kryssing mellom den urgamle enkornshveten og andre gressarter. Den har blitt dyrket i Sør- og Mellom-Europa helt siden steinalderen. I de senere år har heldigvis spelt blitt gjenoppdaget på grunn av sine mange gode egenskaper.

Spelt ligner hvete, men spelt smaker mer, har høyere vitamin- og proteininnhold og en annen aminosyresammensetning som gjør at den er lettere å fordøye. Glutenet i spelt er vannløselig, og enkelte med hveteintoleranse tåler derfor å spise litt spelt, selv om de har problemer med vanlig hvete. (Spelt er ikke glutenfri – så har du glutenintoleranse, kan du ikke spise spelt.)

På 1100-tallet levde en nonne ved navn Hildegard von Bingen. Hun lovpriste spelt som den aller beste av alle kornsorter og mente at spelt var "fullverdig næring i lagret solenergi".

Saltå Kvarns spelt blir dyrket økologisk. Saltå Kvarn Spelt mel sammalt (Dinkelmjöl fullkorn) er malt på steinkvern – en mølle som har valser av stein. Melet har spesielt høy utmalningsgrad og inneholder derfor mer næring enn mel fra vanlige møller. Dessuten har melet mye mer smak.

Innhold:

Stenmalt, fullkornsmel av biodynamisk dyrket spelt fra Sverige.

Næringsverdi per 100 gram:

 Energi: 1360 kJ / 326 kcal

 Protein: 13,5 g

 Karbohydrater: 60 g

 Fett: 3 g

 Kostfiber: 8,3 g

 Natrium: 1,3 mg

 Jern: 3,6 mg 

 Magnesium: 113 mg

Bruksveiledning:

Spelt mel sammalt kan brukes i stort sett alle oppskrifter istedenfor vanlig sammalt hvetemel. Deigen blir litt løsere og mykere enn du er vant med og trives best hvis den får heve lenger enn vanlig hvetedeig. Brød og rundstykker av spelt har et naturlig høyt innhold av kostfiber og er mer mettende.

Vi anbefaler for øvrig Pannekaker av speltmel – de smaker kjempegodt!

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer