Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Mel/flak/gryn -... > Saltå Kvarn Bygg flak 650 g

Saltå Kvarn Bygg flak 650 g

Saltå Kvarn (Sverige)

650 g

kr 39,00

Antall:

Bygg er en god kilde til løselig fiber, E-vitamin, magnesium, selen, kalium og folsyre. Kostfibrene i bygg bidrar til å regulere appetitten og blodsukkernivået. Bygg har lenge vært kjent som ”hjertemedisin” i Midt-Østen. Kornsorten inneholder blant annet kraftige antioksidanter, som kan være med på å senke det farlige LDL-kolesterolet i blodet vårt og dermed senke risikoen for blodpropp. Saltå Kvarn Byggflak (på svensk: Kornflingor) lages av hele byggkorn som dampes og valses til flak. Byggflakene er gode i grøt, i mysli og kan også blandes i brøddeigen.

Innhold:

Flak av biodynamisk dyrket bygg fra Sverige.

Næringsinnhold per 100 gram:

 Energi 1400 kJ / 330 kcal

 Protein 9 g

 Karbohydrater 65 g

 Fett 3 g

 Kostfiber 10,5 g

 Natrium 11 mg

 Jern 3,6 mg

Allergi-advarsel: Bygg inneholder gluten.

Bruksveiledning:

Byggflak kan blandes inn i både brøddeig og annet bakverk, det er gunstig med byggflakenes høye innhold av kostfiber og flere nyttige antioksidanter.

Du kan også lage grøt av byggflak:

Byggflakgrøt

(2 porsjoner)

1 dl Byggflak

2,5 – 3 dl vann

litt salt

Kok opp vannet. Tilsett deretter byggflakene mens du rører. (Vil du ha en mykere grøt, kan du tilsette flakene direkte i det kalde vannet før det kokes opp.)

Kok opp og la grøten putre på svak varme i 10-15 minutter. Rør om av og til. Tilsett litt salt mot slutten. Grøten kan med fordel stå og ettersvelle en liten stund.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Astrid ( Kristiansund)

Jeg har brukt D3-vitaminkrem en god stund nå. Målte nylig nivået av D-vitamin i blodet og fikk i dag beskjed om at det var helt normalt! Jeg har tidligere hatt store problemer med å tåle D-vitamin i tablettform og er nå kjempeglad over at denne kremen virker!

Flere kundeerfaringer