Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Mel/flak/gryn -... > Saltå Kvarn Bygg flak 650 g - UTSOLGT FRA IMPORTØREN

Saltå Kvarn Bygg flak 650 g - UTSOLGT FRA IMPORTØREN

Saltå Kvarn (Sverige)

650 g

kr 39,00

Antall:

Bygg er en god kilde til løselig fiber, E-vitamin, magnesium, selen, kalium og folsyre. Kostfibrene i bygg bidrar til å regulere appetitten og blodsukkernivået. Bygg har lenge vært kjent som ”hjertemedisin” i Midt-Østen. Kornsorten inneholder blant annet kraftige antioksidanter som kan bidra til å senke LDL-kolesterolet i blodet og dermed senke risikoen for blodpropp. Saltå Kvarn Byggflak (på svensk: Kornflingor) lages av hele byggkorn som dampes og valses til flak. Byggflakene er gode i grøt, i mysli og kan også blandes i brøddeigen.

Innhold:

Flak av biodynamisk dyrket bygg fra Sverige.

Næringsinnhold per 100 gram:

 Energi 1400 kJ / 330 kcal

 Protein 9 g

 Karbohydrater 65 g

 Fett 3 g

 Kostfiber 10,5 g

 Natrium 11 mg

 Jern 3,6 mg

Allergi-advarsel: Bygg inneholder gluten.

Bruksveiledning:

Byggflak kan blandes inn i både brøddeig og annet bakverk, det er gunstig med byggflakenes høye innhold av kostfiber og flere nyttige antioksidanter.

Du kan også lage grøt av byggflak:

Byggflakgrøt

(2 porsjoner)

1 dl Byggflak

2,5 – 3 dl vann

litt salt

Kok opp vannet. Tilsett deretter byggflakene mens du rører. (Vil du ha en mykere grøt, kan du tilsette flakene direkte i det kalde vannet før det kokes opp.)

Kok opp og la grøten putre på svak varme i 10-15 minutter. Rør om av og til. Tilsett litt salt mot slutten. Grøten kan med fordel stå og ettersvelle en liten stund.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer