Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Søtningsmidler... > BjørkeSøt stor boks 800 g

BjørkeSøt stor boks 800 g

Natur-Drogeriet AS (Danmark)

800 g

kr 325,00

Antall:

De aller fleste liker søtt. Hvitt sukker er imidlertid ikke sunt. Da er det godt at det finnes et alternativ som kan gjøre det søte liv sunnere:  BjørkeSøt  er en naturlig sukkererstatning, med 40 prosent færre kalorier enn sukker.

BjørkeSøt smaker like søtt som sukker og kan brukes istedenfor sukker i varme og kalde drikker og dessuten til baking og annen matlaging. Du finner noen  oppskrifter her på nettsidene våre .

 Helt naturlig

BjørkeSøt er laget av xylitol – et naturlig stoff som finnes i fiberrike grønnsaker, frukt og løvtrær, som blant annet bjørk. Det finnes også naturlig i kroppen – vi produserer opptil 15 g xylitol daglig i det normale stoffskiftet. Derfor er BjørkeSøt trygt å bruke, i motsetning til de mange andre syntetiske søtningsmidlene på markedet.

 Velegnet ved diabetes

 Flere kliniske undersøkelser har vist at BjørkeSøt forbrennes langsomt i kroppen (lav glykemisk indeks, GI = 7). Det påvirker dermed ikke blodsukkeret på samme måte som hvitt sukker gjør (GI = 100). Derfor er det også godt egnet for både diabetikere og andre som er opptatt av å holde insulinproduksjonen på et stabilt nivå.

Velegnet for vektkontroll

BjørkeSøt er en naturlig insulinstabilisator. Det kan til og med bidra til å redusere søttrangen fordi det bruker såpass lang tid på å bli tatt opp i kroppen. Derfor er BjørkeSøt et godt alternativ både for deg som gjerne vil ned noen kilo og for deg som vil beholde trivselsvekten.

Styrker tennene

BjørkeSøt virker ikke syredannende i munnen. I motsetning til sukker og andre søtningsmidler, er BjørkeSøt basisk. Det forsterker dermed tennene og tannemaljen istedenfor å gjøre skade.

Historien bak BjørkeSøt

BjørkeSøt xylitol ble oppdaget av en tysk kjemiker allerede i 1891, men levde et forholdsvis anonymt liv inntil sukkermangelen oppsto etter den 2. verdenskrig. Dette førte til at blant annet finske forskere oppdaget BjørkeSøt. Etter noen år kunne de konstatere at de finnene som hadde brukt BjørkeSøt hadde bedre helse enn andre. Siden dette har mange andre land – blant annet Russland, Tyskland, Italia, Japan og Kina – begynt å produsere BjørkeSøt xylitol til bruk på hjemmemarkedet, med stor effekt på folkesunnheten.

 Med BjørkeSøt får du langsom og sikker energitilførsel, samtidig kan du med god samvittighet unne deg noe søtt.

 Innhold:

 Xylitol fra bjørk.

 Dosering og bruk:

BjørkeSøt kan brukes som søtningsmiddel i te, kaffe, kakao, kalde drikker og dessuten til baking og annen matlaging. Søtsmaken blir nokså lik som vanlig hvitt sukker, det samme gjelder for konsistens ved baking. Du kan derfor enkelt bytte ut hvitt sukker med BjørkeSøt neste gang du vil bake noe godt til kaffen.

 Prøv for eksempel  Speltkjeks med sjokoladesmak - der BjørkeSøt er eneste søtningsmiddel.

OBS: BjørkeSøt kan virke avførende ved stort inntak. Bør ikke brukes i starten av en streng candida-diett.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer