Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Søtningsmidler... > Tagatesse bakesukker 500 g

Tagatesse bakesukker 500 g

500 g

kr 99,00

Antall:

Tagatesse er et strøsukker basert på det naturlige søtningsmidlet Tagatose. Tagetesse er ideelt til baking og annen matlaging. Det kan også brukes på yoghurt eller frokostblanding, til varme og kalde drikker – og alle andre steder der du ellers ville ha brukt vanlig sukker. Tagatesse er dobbelt så søtt som vanlig sukker. Det betyr at du kan bruke halv mengde søtning i forhold til vanlig sukker.

I motsetning til mange andre alternative søtningsmidler kan Tagatesse karamelliseres – dermed blir også bruksområdet større. Tagatesse har dessuten ingen ”kjølende” effekt i munnen, som noen andre sukkeralkoholer kan ha, og bakverk med Tagatesse blir saftig og velsmakende.

Tagatesse har lav GI (= 7,5) i forhold til mange andre søtstoffer. Tagatose absorberes bare delvis (kun 15-20 prosent). Det har derfor lavere kaloriinnhold og har betydelig mindre påvirkning på blodsukkernivået enn vanlig sukker.

Noen enkle tips for vellykket baking med Tagatesse:

Bruk halv mengde av vanlig sukker, ettersom Tagatesse smaker dobbelt så søtt.

La bakverket stå i ovnen litt lengre, på litt lavere temperatur (for eksempel 160 grader C).

Om bakverket ser ut til å bli for brunt, kan det med fordel dekkes til med bakepapir de siste 10 minuttene av steketiden.

Innhold:

Tagatose (39,9%), isomalt (39,9%), kostfiber (inulin og oligosakkarider), sukralose (0,02%).

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 196 kcal (men effektivt kun 98 kcal, da Tagatesse brukes i halv mengde i forhold til vanlig sukker)

Protein: 0 g

Karbohydrater: 79,8 g

 - herav Tagatose 39,9 g

 - herav polyoler 39,9 g

Bruksveiledning:

Siden Tagatesse er dobbelt så søtt som vanlig sukker, kan du bruke halv mengde Tagatesse i forhold til vanlig sukker.

Tagatesse bør oppbevares i en godt forseglet boks. Det er viktig at Tagatesse ikke kommer i kontakt med fuktighet (varm damp, fuktig skje etc.), ellers har det en tendens til å danne klumper eller bli hardt.

OBS: Kan virke avførende ved stort inntak.

Hva er egentlig Tagatose?

Tagatose er et nytt naturlig søtningsmiddel med veldig lav GI og 60% mindre kalorier enn sukker.

Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas. Det blir utvunnet av laktose, som vi finner i meieriprodukter. Det endelige produktet inneholder imidlertid ingen spor av laktose og er derfor 100% laktosefritt. Smaken er naturlig og god, og kan sammenlignes med ekte sukker.

Liten påvirkning på blodsukkeret og insulinnivået – lav GI

Kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp i kroppen. Det har derfor veldig liten påvirkning på blodsukkeret og insulinnivået. Tagatose har en glykemisk indeks på 2, og er dermed godt egnet ved lavkarbokosthold, for diabetikere og for de som ønsker å gå ned i vekt.

Studier viser at Tagatose faktisk bidrar til å dempe den totale blodsukkerstigningen etter et måltid. Noen studier viser også oppløftende resultater ved at Tagatose kan se ut til å øke det gode HDL-kolesterolet.

Prebiotisk effekt

I tillegg til å gi søtsmak gjør også Tagatose nytte for seg i fordøyelsen. Klinisk forskning har vist at Tagatose fungerer prebiotisk, det vil si at den fremmer de “gode” bakteriene og hemmer de dårlige bakteriene i tykktarmen.

Lav kaloriverdi

Tagatose har en kaloriverdi på bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram.

Tannvennlig

Tagatose forårsaker ikke karies. De forhold som normalt fører til tannråte etter å ha spist sukker og andre karbohydrater, opptrer ikke etter inntak av Tagatose.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer