Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Spirefrø og spi... > NatureGreens ChiaX® Superfrø 650 g

NatureGreens ChiaX® Superfrø 650 g

650 g

kr 225,00

Antall:

ChiaX® er varemerket for den originale utgaven av frøet fra planten Salvia hispanica. Dette mirakelfrøet har høyere konsentrasjon av omega-3 fettsyrer, antioksidanter og kostfiber enn noen annen kjent kilde på landjorda. I tillegg inneholder den også andre viktige næringsstoffer – blant annet godt med planteproteiner, vitaminer og mineraler. ChiaX® er naturlig supermat på sitt beste.

NatureGreens ChiaX® dyrkes på spesielt næringsrik jord og under de beste klimatiske forhold i Sør-Amerika. Leverandøren er en av verdens mest anerkjente produsenter. ChiaX® er glutenfri, sukkerfri, ikke genmodifisert (GMO-fri), fri for sprøytemidler, konserveringsmidler og andre tilsetninger. ChiaX® er underlagt streng kvalitetskontroll. Produktet kvalitetstestes for å sikre maksimal næringsverdi og et rent produkt.

ChiaX® frø har ikke noen spesiell smak eller lukt og kan derfor enkelt kombineres eller blandes med nesten all slags mat. De fantastiske ernæringsmessige egenskapene blir heller ikke ødelagt av varme – dermed kan frøene også brukes i forbindelse med baking.

Innhold:

100% ChiaX® frø (Salvia hispanica L), dyrket økologisk.

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 1924 kJ / 481 kcal
Protein 22,2 g
Karbohydrater 40,3 g
Fett 30,9 g
 - hvorav Omega-3 (ALA) 18,6 g
Kostfiber 34,4 g
Salt 0,2 mg (naturlig innhold, ikke tilsatt)
B1 vitamin 0,6 mg
B2 vitamin 0,2 mg
B3 vitamin 8,8 mg
Folsore 48,5 mcg
Kalsium 569,8 mg
Magnesium 334,5 mg
Mangan 3,8 mg
Sink 5,7 mg
Kobber 1,7 mg
Kalium 653 mg
Jern 7,7 mg
Selen 55,2 mcg

ChiaX® inneholder:

 8 x mer omega-3 enn laks
 6 x mer kalsium enn helmelk
 15 x mer magnesium enn brokkoli
 3 x mer jern enn spinat
 25% mer kostfiber enn linfrø
 30% mer antioksidanter enn blåbær
 50% mer folat enn asparges

Næringsrike superfrø

ChiaX® inneholder mye naturlig planteprotein, som raskt kan tas opp i kroppen. Cellene kan dermed utnytte denne næringen umiddelbart.

ChiaX® gir deg rikelig av omega-3, i tillegg til omega-6 i riktig innbyrdes forhold (3:1). Omega-3 fettsyrer hjelper kroppen med å redusere blodtrykket og er viktig for hjertet og for å øke det gode kolesterolet i blodet.

ChiaX® inneholder bra med sunne kostfibre. De hjelper maten å forflytte seg jevnt og mykt gjennom fordøyelsessystemet – og hjelper kroppen med å kvitte seg med avfall. På grunn av kostfibrenes store evne til å trekke til seg vann, holdes tykktarmen fuktig, noe som sikrer at mat og avfallsstoffer lett beveger seg gjennom tarmen.

ChiaX® unike kombinasjon av oppløselige og uoppløselige kostfibere nedsetter hastigheten på kroppens omdanning av stivelse til sukker. Dette kan hjelpe deg til å holde konstant og stabil energi ved at blodsukkernivået holdes i balanse.

 Blander du ChiaX® i maten du spiser, øker du næringsinnholdet. Appetitten vil kunne dempes, og du vil spise mindre. Det høye innholdet av fiber i ChiaX® vil rense ut avfall og toksiner fra tarmsystemet. Næringen fra ChiaX® vil påvirke hele kroppen din på cellenivå, gi økt energi, fornye og styrke vev og celler, samtidig som geleen ”smører” tarmene.

ChiaX® er dessuten en rik kilde til gunstige antioksidanter. Ved å spise ChiaX® kan du bekjempe de frie radikalenes skadevirkninger, dempe aldringsprosessen og ta vare på helsen. På grunn av det naturlig høye innholdet av antioksidanter, kan ChiaX® lagres i 4-5 år selv om det er et oljefrø.

Bruksveiledning:

ChiaX® kan brukes av både barn og voksne.

1-2 spiseskjeer (12-25 gram) er vanligvis tilstrekkelig for at kroppen skal få nytte av de mange og viktige næringsstoffene som ChiaX® inneholder.

Du kan for eksempel blande ChiaX® sammen med vann, juice, smoothie eller yoghurt. La det stå i 15-20 minutter mens frøene danner en gele, rør om av og til.

Du kan også blande frøene i grøt eller frokostblanding, strø frøene i salaten, over dampkokte grønnsaker, blande dem i kokt ris, quinoa, i gryteretter, i supper osv.

ChiaX® egner seg godt å blande i all slags mat fordi den ikke setter noe ekstra smak. Når du lager vafler eller pannekaker, baker brød eller kaker osv. kan du gjerne blande inn 3-4 ss ChiaX® til en kopp mel. (Lag ChiaX®-gele før du blander det i melet.)

Spiring av ChiaX®:

Dag 1: Legg 2 eller flere spiseskjeer ChiaX® på et fuktig kjøkkenhåndkle av bomull, eller papir fra en kjøkkenrull. Legg et annet fuktig håndkle eller papir over, og dekk til så det blir mørkt for frøene. Prøv å holde temperatur og fuktighet så stabilt som mulig.

Dag 5-8: Frøene trenger noen dager før de spirer, og de vil komme ut som karse i løpet av dag 5 til 8. Slipp dem så ut i lyset, og de vil gro villig og bli til næringsrik mat for deg.

Litt mer om ChiaX®:

Chia frø kommer opprinnelig fra Mexico og var et viktig næringsmiddel for aztekerne og maya-indianerne i Sør-Amerika for mange hundre år siden. De kalte chia-frøene for ”løpermat” fordi det ga dem nok energi til å kunne løpe fra landsby til landsby uten annet å spise enn litt av disse små frøene og vann. De brukte også frøene av medisinske og helsemessige årsaker. Etter spanjolenes ankomst forsvant kunnskapen om disse superfrøene, men de er heldigvis blitt gjenoppdaget nå i nyere tid. Nå blir ChiaX® dyrket blant annet i Argentina, Bolivia, Equador og Chile.

Planten Salvia hispanica tilhører myntefamilien, men chia-frøene har ingen smak, så det er enkelt å blande dem inn i favorittoppskriftene dine for å gjøre maten mer næringsrik.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer