Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Spirefrø og spi... > Saltå Kvarn Bokhvete HEL - naturlig glutenfri 500 g

Saltå Kvarn Bokhvete HEL - naturlig glutenfri 500 g

Saltå Kvarn (Sverige)

500 g

kr 45,00

Antall:

Bokhvete er ingen kornsort. Det er frøene fra en plante i syrefamilien, som opprinnelig kommer fra Sibir. Bokhvete hel (på svensk: Bovete helt) er fullstendig uten gluten og kan derfor trygt brukes av deg som har glutenintoleranse.

Navnet bokhvete kommer av at frøene ligner små bøkenøtter, og i gamle kokebøker vil du finne betegnelsen bøghvede. Både grynene og melet har vært brukt i Norge før i tida, mest til grøt. I andre land brukes bokhvetefrø istedenfor ris, og bokhvetemel til pannekaker, til andre kaker, i pai, pateer og i vegetarburgere.

Bokhvete inneholder en god del nyttige mineraler og er lett å fordøye.

Innhold:

100% bokhvete hel, økologisk.

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 1371 kJ (328 kcal)

Protein 11 g

Karbohydrater 65 g

Fett 2 g

Kostfiber 5,8 g

Natrium 1 mg

Jern 3,8 mg

Kalium 460 mg

Magnesium 180 mg

Bruksveiledning:

Kok opp vann og slå det over de hele bokhvetefrøene. Skyll frøene i kaldt vann, og la det renne av.

Om du vil spise bokhveten som ris kan du nå riste frøene i en kjele til de er tørre. På den måten blir de ikke så klebrige og de får en bedre smak.

Beregn 0,5 dl bokhvete pr. person og 1,5 dl vann. Kok opp dette vannet, tilsett de ristede bokhvetefrøene og eventuelle krydder. La det koke i 10 minutter på svak varme. Skru av varmen, og la gjerne frøene ettersvelle en liten stund.

Merian, korander og persille er krydderurter som passer godt sammen med bokhvete.

Til grøt bruker du 1 del bokhvetefrø og 3,5 deler vann.

Litt om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn ligger i Järna i Sverige. De har siden starten i 1964 foredlet produkter fra biodynamisk jordbruk. Også i dag kommer alle deres produkter fra et jordbruk som ikke tillater verken kunstgjødsel eller kjemiske sprøytemidler. Dette gir produkter med høy næringsverdi – og ikke minst: du kjenner det på smaken. Her er kun det naturen gir – og ingen ting annet.

Saltå Kvarns ambisjon er å påvirke miljøet minst mulig. Derfor har de også tenkt miljøvern på mange plan. En spesiell type ovn som fyrer med havreskall varmer opp alle bygningene deres. De har miljøvennlige firmabiler, og til og med lastebilene deres bruker fornybart drivstoff.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer