Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Spirefrø og spi... > Saltå Kvarn Bygg HEL 700 g

Saltå Kvarn Bygg HEL 700 g

Saltå Kvarn (Sverige)

700 g

kr 29,00

Antall:

Bygg er en god kilde til løselig fiber, E-vitamin, magnesium, selen, kalium og folsyre. Kostfibrene i bygg bidrar til å regulere appetitten og blodsukkernivået. Bygg har lenge vært kjent som ”hjertemedisin” i Midt-Østen. Kornsorten inneholder kraftige antioksidanter, som kan være med på å senke det farlige LDL-kolesterolet i blodet vårt og dermed senke risikoen for blodpropp.

Saltå Kvarn Bygg hel (på svensk: Korn) er framstilt av bygg som er biodynamisk dyrket, med sertifisering fra både KRAV og Demeter. Det er kun det harde ytterskallet av kornet som forsiktig er plukket vekk.

Innhold:

100% hele bygg gryn, biodynamisk dyrket i Sverige.

Næringsverdi per 100 gram:

 Energi: 1367 kJ/326 kcal

 Protein: 9 g

 Karbohydrater: 64 g

 Fett: 3,0 g

 (derav mettet fett: 0,5 g)

 Kostfiber: 11 g

 Natrium: 2 mg

 Jern: 3 mg

 Kalium: 350 mg

Allergi-advarsel: Bygg inneholder gluten.

Bruksveiledning:

Bygg hel kan kokes og brukes på samme måte som ris, både som tilbehør og i gryteretter, supper og salater (se grunnoppskrift nedenfor). Du kan også lage byggavkok, på engelsk kjent som: Barley Water (se oppskrift nedenfor).

Grunnoppskrift for koking av hel bygg:

Du trenger 1 del bygg hel og 3 deler vann (til hver person beregnes 0,5 dl bygg hel).

Skyll bygg-grynene godt i kaldt vann aller først. Bløtlegg dem i 8-10 timer. Kok bygg-grynene i bløtleggingsvannet i 1-1,5 time på svak varme under lokk. Rør om av og til. Ha i litt salt mot slutten av koketiden. Ideelt sett kan du gjerne la bygg-grynene ettersvelle i 1 time i gryten.

Byggavkok (Barley Water)

1,5 dl bygg hel

2 liter vann

Skyll bygg-grynene og bløtlegg dem i 8-10 timer eller over natten.

Kok i bløtleggingsvannet i 1,5 time på svak varme under lokk. Sil av byggavkoket og oppbevar det i kjøleskap – det er holdbart i ca. 4 dager. De avsilede bygg-grynene kan gjerne brukes i brøddeig eller til grøt.

Byggavkok er godt for magen og allment oppfriskende. For å få en mer spenstig smak, kan du tilsette litt sitronsaft eller litt eplejuice. Som kald drikk er den leskende og frisk med litt is og en sitronskive i. Som varm drikk er den varmende og velsmakende med litt honning i.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer