Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Spirefrø og spi... > Saltå Kvarn Grønne linser 500 g

Saltå Kvarn Grønne linser 500 g

Saltå Kvarn (Sverige)

500 g

kr 59,00

Antall:

Grønne linser (Lens culinaris) er rike på proteiner, mineraler og kostfiber. De er flotte å bruke i gryteretter, supper, paier og vegetarburgere. Grønne linser er ypperlige til spiring også, da blir de fulle av C-vitaminer i tillegg.

Innhold:

Økologiske grønne linser.

Næringsinnhold per 100 gram:

 Energi 1250 kJ / 300 kcal

 Protein 24 g

 Karbohydrater 48 g

 Fett 1 g

 Herav mettet 0,2 g

 Kostfiber 11,5 g

 Natrium 30 mg

 Tiamin 0,37 mg

 Vitamin B6 0,6 mg

 Fosfor 375 mg

 Jern 6,8 mg

Bruksveiledning:

Grønne linser kan kokes uten bløtlegging, men det krever lengre koketid (omtrent dobbelt så lang tid).

Koking av grønne linser:

Skyll de grønne linsene i kaldt vann. Bløtlegg linsene i dobbel mengde vann i ca. 3 timer. Hell av vannet, og kok linsene i nytt vann i 20-30 minutter, bruk 1 del grønne linser og 2 deler vann.

Spiring av grønne linser:

Skyll dem aller først i kaldt vann. Bløtlegg deretter de grønne linsene over natten i fire ganger så mye vann. La linsene renne godt av, skyll dem i kaldt vann og legg dem i en ren glasskrukke. Dekk åpningen med en ren gassklut, som festes med strikk. Stikk noen hull i kledet med en kniv eller en gaffel. Legg glasset på siden på et lyst sted – for eksempel på kjøkkenbenken (unngå direkte sollys og trekk). Skyll linsene godt under rennende vann morgen og kveld for å væte frøene og for å fjerne urenheter. Når spirene er ferdige, etter 2-3 dager, skyller du dem en gang til og lar dem renne av. Still glasskrukken i vinduskarmen noen timer, så får spirene raskt en frisk grønnfarge. Legg de ferdigspirede grønne linsene i en plastpose i kjøleskapet og nyt dem så raskt som mulig – holdbarhet: maks. 5 dager.

Du kan gjerne bruke en spireboks - den kan du også bestille her i nettbutikken helseogkost.no.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer