Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Stevia produkter > Steviosa pulver 25 g

Steviosa pulver 25 g

Soma Nordic AS (Norge)

25 g

kr 149,00

Antall:

Stevia rebaudiana er en naturlig søt plante som har vært brukt som søtningsmiddel i Amerika og Asia i mange år. Steviosa er pulverisert ekstrakt fra denne planten og inneholder flere forskjellige stevioglykosider for å gi best mulig smak.

Steviosa steviapulver egner seg ypperlig til å søte både varme og kalde retter, til baking, i smoothies og i annen drikke. Den lille doseringsskjeen i pakken gir 0,3 ml steviapulver, som tilsvarer søtheten hos 25 g (2 ss) sukker. Vær oppmerksom på at overdosering kan gi en litt bitter ettersmak.

Steviosa pulver er ideell å kombinere med andre typer naturlige søtstoffer som for eksempel Cocosa Sukker (blomsternektar fra kokosnøttpalmen) eller BjørkeSøt (xylitol fra bjørkesaft).

Du finner mange oppskrifter med Steviosa pulver i boka ”Søtt uten sukker” som kan bestilles her i nettbutikken.

Du finner også en del oppskrifter med Steviosa pulver her på nettsiden vår.

 

Innhold:

Pulverisert ekstrakt fra Stevia.

Litt mer om Stevia:

Stevia rebaudiana vokser vilt i grenseområdene mellom Brasil og Paraguay, og dyrkes kommersielt i både Brasil, Paraguay, Uruguay, Sentral-Amerika, USA, Israel, Thailand, Kina og Japan. Den kan også dyrkes her i Norge, men kun som ettårig plante på grunn av det kalde klimaet vi har her.

Stevia er betegnet som verdens søteste urt, fordi Stevias evne til å virke søtende er beregnet til å være et sted mellom 200 og 300 ganger høyere enn for hvitt sukker. Moderne teknologi har gjort det mulig å ekstrahere steviosid, både for å lage flytende sukkerfritt søtt og for å tørke det, så det blir et pulver med en konsentrert og sterk søtsmak. Alle Stevia-produkter er derfor utrolig drøye i bruk.

Tradisjonelt har Stevia blitt benyttet som naturlig søtningsmiddel i en rekke drikker og matvarer. Mange indianerstammer i Sør-Amerika har brukt Stevia i hundrevis av år, også før Columbus oppdaget Amerika. I Japan har Stevia over 50% av markedet for søtningsmidler (også medregnet markedet for hvitt sukker).

Innholdsstoffet steviosid i Stevia er spesielt interessant fordi det kan virke blodsukkersenkende og dempe søthunger. Det fungerer derimot ikke som næringsstoff for bakterier eller gjærsopper i fordøyelsessystemet og er derfor også trygt hvis du har problemer med overvekst av Candida. Stevia kan tilsettes mange forskjellige matvarer eller drikkevarer uten å tilføre kalorier eller påvirke skjoldbruskkjertelen og binyrene. Denne unike urten har til og med vist seg å motvirke tannråte, høyt blodtrykk, hjerteklapp, diabetes, overvekt, nedsatt bukspyttkjertelfunksjon og dessuten minske sug etter søtsaker, alkohol, tobakk og andre stimuli.

Etter grundig gjennomgang og testing ble Stevia godkjent for bruk i mat i EU desember 2011. Det norske Mattilsynet godkjente også endelig stevia-ekstrakt for bruk her i Norge sommeren 2012.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Astrid ( Kristiansund)

Jeg har brukt D3-vitaminkrem en god stund nå. Målte nylig nivået av D-vitamin i blodet og fikk i dag beskjed om at det var helt normalt! Jeg har tidligere hatt store problemer med å tåle D-vitamin i tablettform og er nå kjempeglad over at denne kremen virker!

Flere kundeerfaringer