Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Matvarer > Vegetar > Bauck Kikertmel 500 g

Bauck Kikertmel 500 g

Bauck GmbH & Co KG (Tyskland)

500 g

kr 79,00

Antall:

Kikerter har høyt proteininnhold og mye fiber. Bauck Kikertmel fullkorn (Kicherbsen Mehl) er laget av hele, tørkede kikerter som er malt og deretter ristet for at det skal bli lettere å fordøye. Du kan bruke det som et glutenfritt alternativ til hvetemel i mange matoppskrifter.

 

Kikertemel har en aromatisk, litt nøtteaktig smak og kan gjerne blandes sammen med andre glutenfrie melsorter i bakverk. Kikertemel har et proteininnhold på nesten 20%. Det er derfor ideelt å blande inn dette kikertemelet når du vil berike middagen eller bakverket med ekstra protein.

 

 

Innhold:

100% kikertmel, malt av ristede kikerter, fra godkjent økologisk jordbruk.

 

 

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 1517 kJ / 360 kcal

Fett 6,7 g

Karbohydrater 49,7 g

Protein 19,9 g

Kostfiber 10,9 g

Salt < 0,03 g (naturlig innhold)

 

Bauck har spesialisert seg på glutenfrie produkter. Melet males på en mølle som kun benyttes til glutenfrie produkter, og melet blir også viderehåndtert i glutenfrie produksjonslokaler.

 

 

Bruksveiledning:

Kikertmel er fint å bruke til jevning av supper og sauser når du vil ha et glutenfritt alternativ. Det er også en naturlig del av mange søte og krydrete asiatiske retter og – ikke minst – en viktig ingrediens i falaffel. Har du lyst til å prøve noen gode, glutenfrie vegetarburgere beriket med kikertemel, kan du for eksempel lage Soyaburgere. Lager du noen ekstra, passer de veldig fint som lunsj dagen etterpå også. Du kan naturligvis også bruke kikertmel når du lager pannekaker, wraps, pizzabunn etc.

 

I Naturlig & næringsrik mat-bøkene av naturopat Monica Holand finner du flere gode oppskrifter med kikertmel.

 

OBS: Det er en fordel å oppbevare kikertmelet kjølig oppi en tett boks etter at du har åpnet pakken (ellers vil melet fort harskne på grunn av det høye fettinnholdet).

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer