Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Oppskrifter > Baking - uten t... > Eplekake uten tilsatt sukker

Eplekake uten tilsatt sukker

125 g siktet spelt (eller hvetemel, hvis du tåler det)

125 g myk melkefri margarin (eller smør, hvis du tåler det)

125 g BjørkeSøt

1 ts bakepulver

2 egg

3-4 epler

kanel

litt BjørkeSøt

Ha mel, margarin, BjørkeSøt og bakepulver opp i bakebollen, og bruk hendene til å smuldre det sammen. Pisk sammen eggene i en annen bolle, ha dem også opp i bakebollen og bland godt. Smør en 24 cm rund form godt med melkefri margarin, og bre deigen utover. Skrell eplene, del dem i fire, ta ut kjernehusene, og skjær de rensede eplebitene i tynne båter. Legg dem på skrå ned i deigen, tett etter hverandre (- desto tettere, desto saftigere blir kaken). Dryss til slutt kanel og litt BjørkeSøt over hele kaken.

Stekes på nederste rille i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.

Denne oppskriften kan enkelt både dobles (= 250 g mel, etc. til en liten langpanne) og firedobles (= 500 g mel, etc. til en stor langpanne + en liten paiform).

Har du først servert den en gang, får du garantert spørsmål om å bake den om igjen, og da gjerne i form av en større porsjon …

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer