Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Oppskrifter > Baking - uten t... > Flate brød

Flate brød

1,5 dl vann

2 ss olivenolje

1 ts malt havsalt

ca. 4,5 dl mel

Hell vann, olivenolje og salt opp i bakebollen. Tilsett mel til deigen blir glatt uten å være klissete. Melmengden avhenger av hva slags mel som brukes - du kan gjerne lage din egen blanding av forskjellige glutenfrie melsorter.

Del opp deigen i 4 deler, som klappes ut til ganske tynne leiver. Stekes på begge sider i tørr stekepanne på ganske sterk varme. Vend dem flere ganger til de blir gylne og sprø. Legg dem på rist når de er ferdige, så holder de seg sprø.

 

Hvis du ønsker mer smak, kan du blande inn finhakkede, ferske urter (for eksempel kruspersille, basilikum, timian, merian, estragon eller oregano) og eventuelt 1 presset hvitløkbåt (eller finhakket, hvis du ikke har hvitløkpresse).

 

Når de flate brødene er ferdigstekte, kan du ha på melkefri margarin og for eksempel noe godt kjøttpålegg uten sukker.

 

Denne porsjonen er nok til både frokost og lunsj og kan eventuelt stekes ferdig kvelden i forveien, hvis du har dårlig tid om morgenen. Legg i så fall brødene i en papirpose over natten.

 

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Ole Johan ( Oslo)

Var på utkikk etter noe som kunne forbedre smaken på vannet og samtidig få vannet kjøligere. Fant en kombinert vannrenser og vannkjøler her og bestilte på mandag. Fikk melding om ankommet Servicepakke allerede på onsdag. Lynrask service! Dessuten: veldig fornøyd med denne lille maskinen, enkel i bruk og gir veldig godt vann - vi bruker nå dette vannet til alt, både som drikkevann, til kaffe og te og til å koke maten i.

Flere kundeerfaringer