Helse Of Kost logo

Hovedsiden > Oppskrifter > Baking - sukkerfri > Amaranth honningkake

Amaranth honningkake

Kakebunn:

100 g Amaranth mel***

50 g mandler

1 ts kanel

3 egg (gjerne økologiske)

4 ss honning

2 ss kokende vann

2 ss sitronsaft (gjerne ferskpresset)

 

Fyll:

6 ss sukkerfritt syltetøy, for eksempel 100% Frisk & Fruktig fra NORA* (Jordbær eller Blåbær passer veldig godt)

 

Glasur:

6 ss hvit mandelmos (fra Helios) - eller pisket kremfløte, hvis du tåler det

+ en håndfull mandler (hakkes eller skives)

 

Mandlene finmales i en kjøkkenmaskin – eller finhakkes med vanlig kniv. Del eggene og pisk eggehviten stiv. Eggeplommer, honning, vann og sitronsaft piskes sammen til en skummende masse. Amarant-melet, de finmalte mandlene og kanel røres i, og de stivpiskede eggehvitene vendes forsiktig inn. Fordel massen tynt utover i en liten langpanne, kledd med bakepapir). Stek kakebunnen ved 180 grader C i ca. 30 minutter.

 

Avkjøl kaken. Del den i to deler. Legg den ene halvdelen på serveringsfatet og smør det sukkerfrie syltetøyet utover. Plasser den andre halvdelen oppå og smør ut mandelmosen/kremen. Pynt med mandlene.

 

Dette blir en ganske liten kake – til gjengjeld er den utrolig velsmakende og næringsrik. Det holder med et lite stykke til hver person, så den kan med fordel skjæres opp i 8 deler og nytes med god samvittighet!

 

* Det sukkerfrie syltetøyet 100% Frisk & Fruktig fra NORA er kun søtet med eplejuice – kjøpes i stort sett alle vanlige dagligvarebutikker (også RIMI og REMA1000 har fått inn disse nå).

*** Amaranth mel er helt glutenfritt og kan kjøpes her i nettbutikken helseogkost.

 

HANDLEKURV

Handlekurven din er tom.

VIS HANDLEKURV GÅ TIL KASSEN

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Hege ( Skien)

Superbra utvalg av varer, oversiktlig nettside og rask levering. Jeg prøver stadig noe nytt når jeg bestiller, og blir ikke skuffet.

Flere kundeerfaringer