Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Diverse > Forsideprodukter > D3 vitaminkrem

D3 vitaminkrem

85 g

kr 295,00

Antall:

D-vitamin er et fettløselig vitamin som dannes i kroppen, når den blir utsatt for de ultrafiolette strålene fra sollyset. D-vitamin er spesielt viktig for kroppens opptak og omsetning av kalsium, dannelsen av knokler og for mineraltettheten i skjelettet. D-vitamin er også essensielt for kroppens evne til å bekjempe infeksjoner fordi det påvirker differensieringen av hvite blodceller. Nyere undersøkelser viser at mange som bor her oppe i nord får for lite D-vitamin. Da er det nyttig å tilføre dette vitaminet i en form som er lettest opptakelig for kroppen: D3-vitamin.

Nå får du endelig D3 vitamin i kremform. D3 Vitamin Body Cream har vært på det amerikanske markedet i flere år og har allerede blitt en stor suksess der. Spesielt på grunn av at denne kremen gir kroppen D3 vitamin tilsvarende 1 times soling uten risiko for solbrenthet eller hudkreft.

Kremen er dessuten blitt ytterligere forbedret: Den er nå tilsatt magnesium, som er nyttig for at kroppen lettere skal kunne ta opp vitamin D3.

Solskinnsvitaminet

Solen er den aller viktigste kilden til D-vitamin. Hudfargen påvirker hvor mye vitamin D som dannes i kroppen. Har du mørk hud, dannes det mindre D-vitamin. Har du lys hud, dannes det mer.

Når huden blir eksponert for sollys, dannes et prohormon i huden. Dette blir transportert til nyrene, for å bli aktivisert der – som D-vitamin. Når huden påføres kremen som inneholder vitamin D3, kopieres denne prosessen: kroppen transporterer vitaminet direkte til nyrene, og det blir aktivisert ved behov. Det er derfor ingen fare for overdosering.

I flere tiår har vitamin D vært stebarnet i vitaminfamilien. De fleste har egentlig ikke tenkt over at de kunne trenge tilskudd av dette vitaminet. Geografi, moderne livsstil med mindre tid utendørs kombinert med helsemyndighetenes advarsler mot å oppholde seg i sterkt sollys uten bruk av solkrem med høy faktor, gjør at mange får for lite vitamin D.

Nyere forskning viser at mennesker med lave D-vitaminverdier er mer utsatt for en hel rekke lidelser som benskjørhet, gikt/leddproblemer, MS, dårlig nevromuskulær funksjon, eksem, psoreasis, høye verdier av triglyserider i blodet, høyt blodtrykk, diabetes, depresjon og immunrelaterte sykdommer som influensa og alle typer infeksjoner.

Hvor mye D-vitamin trenger vi?

Vi som bor her oppe i nord har færre tilgjengelige timer med sol enn de som bor lenger sør. Derfor er vi aller mest utsatt for D-vitaminmangel i vår-, høst- og vintermånedene.

Kroppen trenger egentlig bare 10-30 minutter sollys hver dag for å lage nok vitamin D, men da må huden være bar. Solkrem med solfaktor er bra for å unngå solbrenthet og hudkreft, men den blokkerer imidlertid også kroppens evne til å lage D-vitamin.

Med D3 vitaminkrem trenger du bare et stort pumpetrykk – det tilsvarer 1 times soling uten solfaktor, uten risiko for å bli solbrent.

Kroppen vil deretter selv ta opp den mengden med D-vitamin den trenger.

En flaske D3 vitaminkrem er beregnet til omkring 2 måneders forbruk.

Innhold:

Renset vann, Aloe vera gelé, Stearinsyre, Caprylic/Capric triglyserider, Isopropyl palmitate, vitamin D3, vitamin E, Sodium bikarbonat, Magnesium klorid, karbomer, allantoin, vegetabilsk glyserinm, MSM (Methylsulfonylmethane), økologisk kokosnøttolje, sheasmør, olivenolje, solsikke lecithin.

Et pumpetrykk krem inneholder 250 mcg vitamin D3 og 60 mg magnesium.

 

Bruksveiledning:

Kremen smøres på tynne hudområder 1 gang daglig. Et pumpetrykk tilsvarer ca. 1 times soling uten solfaktor.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

Astrid ( Kristiansund)

Jeg har brukt D3-vitaminkrem en god stund nå. Målte nylig nivået av D-vitamin i blodet og fikk i dag beskjed om at det var helt normalt! Jeg har tidligere hatt store problemer med å tåle D-vitamin i tablettform og er nå kjempeglad over at denne kremen virker!

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Beate ( Tomasjord)

Bestilte boken "Supermat" på fredag formiddag. Allerede tirsdag formiddag hadde jeg boken i postkassen - i Nord-Norge. Helt utrolig hurtig levert fra Helseogkost.no!

Flere kundeerfaringer