Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Mineraler - alle > Bio-Chrom 100 mcg Pharma Nord 60 tabletter

Bio-Chrom 100 mcg Pharma Nord 60 tabletter

Pharma Nord (Danmark)

60 tabletter

kr 135,00

Antall:

Krom er et mineral og næringsstoff, som har betydning for en normal omsetning av karbohydrater, fettstoffer og protein. Krom har dessuten betydning for de biologiske prosessene som er med for å opprettholde et balansert blodsukkernivå. Kroppens lager av krom er ca. 4-6 mg. Med alderen kan mengden av krom i forskjellige kroppsvev reduseres betydelig. Det er observert en tendens til økt søtsug hos personer som mangler krom.

Bio-Chrom inneholder 10 mcg av det viktige sporstoffet krom. Den typen krom som brukes i Bio-Chrom har god opptakelighet i kroppen.

 

 

Innhold:

ChromoPrecise® (kromIIIberiket gjær - Saccharomyces cerevisiae), maltodekstrin, fyllemiddel (mikrokrystallinsk cellulose), antiklumpemidler (talkum, silisiumdioksid), overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose), konsistensmiddel (magnesiumsalter av fettsyrer).

 

Næringsinnhold per dagsdose:

1 tablett inneholder 100 mcg krom

 

ChromoPrecise® er organisk krom fra kromgjær, som har opptil 10 ganger bedre biotilgjengelighet enn andre kromkilder.

Produsert etter GMP-standard, under farmasøytisk kontroll.

 

 

Bruksveiledning:

Normal daglig dosering er 1 tablett for voksne og for barn fra 11 år og oppover.

 

OBS: Anbefales ikke i starten av en streng candida-diett (siden produktet inneholder gjær).

 

 

Litt om spormineralet krom

Noen forbinder krom med for eksempel forkrommede deler på badet og på motorsykler. Disse formene for krom er imidlertid ikke maken til den formen som inngår i kroppens biokjemi. I kroppen trenger vi såkalt trivalent krom – en type krom som er i stand til å danne tre kjemiske bindinger til andre atomer.

Trivalent krom har imidlertid en tilleggsegenskap: den binder seg veldig til melkesyre (laktat). Derfor kan tilstander hvor kroppen produserer mye melkesyre – for eksempel ved hardt muskelarbeid og intensiv trening, samt situasjoner der cellenes energiproduksjon er utilstrekkelig, føre til tap av krom.

I mange år har man ment at krom inngikk som en del av et stoff som kalles GTF (Glucose Tolerance Factor). I tillegg til krom mente man at GTF besto av B-vitaminet niacin og aminosyrene glysin, cystein, og glutamin. Teorien om GTF var dog kun delvis underbygget, og det lyktes aldri å bevise eksistensen av GFT-molekylet i kroppen.

Nyere forskining har derimot påvist eksistensen av et unik krombindende molekyl kalt chromomodulin – som er litt forskjellig fra GFT, men med de samme egenskapene. Så hvis du hører om chromodulin istedenfor GFT, så er det de samme fordelene det henvises til.

 

 

Hva er blodsukker?

Blodsukker er en vanlig betegnelse for å angi mengden av glukose i blodet. Glukose er kroppens drivstoff. For at cellene skal kunne ta til seg sukker er hormonet insulin nødvendig. Insulin er en slags nøkkel som åpner opp cellene og gjør dem mottakelige for sukker.

Kroppens normale blodsukkerverdier bør ligge mellom 3 og 7 mmol/l.

Dersom kroppen ikke har nok insulin, blir sukkeret værende i blodårene – dette gir høyt blodsukker.

Tilskudd med lettopptakelig krom kan bidra til å holde blodsukkeret stabilt. Et balansert blodsukker reduserer suget etter søtsaker.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Beate ( Tomasjord)

Bestilte boken "Supermat" på fredag formiddag. Allerede tirsdag formiddag hadde jeg boken i postkassen - i Nord-Norge. Helt utrolig hurtig levert fra Helseogkost.no!

Flere kundeerfaringer