Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Aminosyrer > Solaray Glutamin 500 mg 100 kapsler

Solaray Glutamin 500 mg 100 kapsler

Nutraceutical Corp. for Solaray Inc. (USA)

100 kapsler

kr 245,00

Antall:

Solaray aminosyrer dekker et bredt spekter av bruksområder og er naturlig framstilt ved en mikrobiologisk gjæringsprosess, som sikrer best mulig opptak og virkning i kroppen. Aminosyren Glutamin er den viktigste energikilden for tynntarmens celler og immunsystem og har vist seg å ha en positiv virkning på slimhinnene i fordøyelseskanalen. Tilskudd av glutamin blir derfor ofte anbefalt i forbindelse med behandling av lekk tarm (Leaky Gut Syndrom, ofte forkortet LGS).

Glutamin er en aminosyre som kroppen selv kan produsere. Den inngår i muskelstoffskiftet og er spesielt viktig for nitrogentransporten i blodet. Glutamin inngår sammen med cystein og glycin i aminosyrekomplektet glutation – en kraftig antioksidant med avgiftende funksjon i kroppen. Ved skader og operasjoner forbruker kroppen store mengder glutamin som hovedsakelig hentes fra skjelettmuskulaturen. Dette gjelder også for utøvere i utholdenhetskrevende idretter. Da kan det være gunstig å tilføre kroppen ekstra glutamin for å dekke det økte behovet for denne aminosyren.

 Innhold:

 1 kapsel inneholder 500 mg naturlig framstilt glutamin (som L-Glutamin).

 I tillegg inneholder kapslene: naturriskonsentrat, cellulose, gellangummi, kaliumacetat, antiklumpemiddel (magnesiumsalt av fettsyrer og silisiumdioksid).

 Kapslene er vegetabilske.

 Dosering og bruk:

 Anbefalt dosering er 1 kapsel 1–2 ganger daglig sammen med vann.

 Litt om aminosyrer

 Aminosyrer kan betegnes som kroppens byggeklosser. Det finnes mer enn 100.000 ulike proteiner i kroppen, men disse består faktisk bare av 20 aminosyrer, som er satt sammen i lange kjeder på forskjellige måter. Proteiner er byggematerialet i alle vevene i kroppen. Arvestoffet vårt består av proteiner, og en mengde viktige enzymer, hormoner og signalstoffer i nervesystemet er også avhengige av proteiner.

 8 av aminosyrene er essensielle – det vil si at kroppen ikke klarer å danne dem selv, men at de må tilføres gjennom kostholdet. De essensielle aminosyrene er: valin, leucin, fenylalanin, tryptofan, lysin, isoleucin, metionin og treonin.

 De resterende 12 aminosyrene kan kroppen under normale forhold produsere selv – blant annet med de essensielle aminosyrene som utgangspunkt.

 I kroppen foregår det en stadig nedbrytning, resirkulering og nydanning av vevsproteiner. Daglig omsettes 250 – 400 gram proteiner i kroppen. Proteinene i maten nedbrytes gradvis av enzymer i fordøyelsessystemet til aminosyrer og peptider (peptider er to eller tre aminosyrer som henger sammen). Nedbrutte aminosyrer fra celler og vev transporteres til leveren og resirkuleres i stor grad under nydanning av celler og vev.

 Aminosyremangel kan forekomme hos mennesker med svekket enzymproduksjon, ved mage- og tarmproblemer, ved kronisk sykdom, ved rekonvalesens etter sykdom eller operasjon, hos premature barn og hos eldre mennesker.

 Også for friske mennesker med lettere plager eller for de som ønsker et optimalt utbytte av trening, kan tilskudd av enkelte aminosyrer være et godt alternativ.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Beate ( Tomasjord)

Bestilte boken "Supermat" på fredag formiddag. Allerede tirsdag formiddag hadde jeg boken i postkassen - i Nord-Norge. Helt utrolig hurtig levert fra Helseogkost.no!

Flere kundeerfaringer