Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Aminosyrer > Solaray Karnitin 500 mg 30 kapsler

Solaray Karnitin 500 mg 30 kapsler

Nutraceutical Corp. for Solaray Inc. (USA)

30 kapsler

kr 315,00

Antall:

Solaray aminosyrer dekker et bredt spekter av bruksområder og er naturlig framstilt ved en mikrobiologisk gjæringsprosess, som sikrer best mulig opptak og virkning i kroppen. Aminosyren Karnitin er viktig for kroppens transport av langkjedede fettsyrer til muskelcellene og for produksjon av energi til musklene. Karnitin kan øke utholdenheten og muskelutnyttelsen under trening. Karnitin sørger også for en raskere restitusjon etter fysiske anstrengelser ved å stimulerere kroppens evne til å kvitte seg med melkesyre.

Karnitin er et aminosyrelignende stoff, som betegnes som en aminosyre selv om virkningen av det er mer likt det B-vitaminlignende stoffet kolin. Kroppens egen produksjon av karnitin er helt avhengig av aminosyrene lysin og metionin i tillegg til B3-, B6- og C-vitamin.

Ekstra tilskudd av karnitin kan være til god hjelp ved kronisk tretthet. Karnitin kan også være spesielt gunstig for vegetarianere, siden dette er en aminosyre som først og fremst forekommer i rødt kjøtt og meieriprodukter.

Innhold:

1 kapsel inneholder 500 mg naturlig framstilt karnitin (som L-Karnitintartrat).

 I tillegg inneholder kapslene: gelatin, antiklumpemiddel (silisiumdioksid og magnesiumsalt av fettsyrer), fortykningsmiddel (mikrokrystallinsk cellulose).

Dosering og bruk:

Anbefalt dosering er 1 kapsel daglig sammen med vann.

 Litt om aminosyrer

 Aminosyrer kan betegnes som kroppens byggeklosser. Det finnes mer enn 100.000 ulike proteiner i kroppen, men disse består faktisk bare av 20 aminosyrer, som er satt sammen i lange kjeder på forskjellige måter. Proteiner er byggematerialet i alle vevene i kroppen. Arvestoffet vårt består av proteiner, og en mengde viktige enzymer, hormoner og signalstoffer i nervesystemet er også avhengige av proteiner.

 8 av aminosyrene er essensielle – det vil si at kroppen ikke klarer å danne dem selv, men at de må tilføres gjennom kostholdet. De essensielle aminosyrene er: valin, leucin, fenylalanin, tryptofan, lysin, isoleucin, metionin og treonin.

 De resterende 12 aminosyrene kan kroppen under normale forhold produsere selv – blant annet med de essensielle aminosyrene som utgangspunkt.

 I kroppen foregår det en stadig nedbrytning, resirkulering og nydanning av vevsproteiner. Daglig omsettes 250 – 400 gram proteiner i kroppen. Proteinene i maten nedbrytes gradvis av enzymer i fordøyelsessystemet til aminosyrer og peptider (peptider er to eller tre aminosyrer som henger sammen). Nedbrutte aminosyrer fra celler og vev transporteres til leveren og resirkuleres i stor grad under nydanning av celler og vev.

 Aminosyremangel kan forekomme hos mennesker med svekket enzymproduksjon, ved mage- og tarmproblemer, ved kronisk sykdom, ved rekonvalesens etter sykdom eller operasjon, hos premature barn og hos eldre mennesker.

 Også for friske mennesker med lettere plager eller for de som ønsker et optimalt utbytte av trening, kan tilskudd av enkelte aminosyrer være et godt alternativ.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Beate ( Tomasjord)

Bestilte boken "Supermat" på fredag formiddag. Allerede tirsdag formiddag hadde jeg boken i postkassen - i Nord-Norge. Helt utrolig hurtig levert fra Helseogkost.no!

Flere kundeerfaringer