Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Blodsukkerbalansen > Mandelmel kaldpresset og fettredusert 400 g

Mandelmel kaldpresset og fettredusert 400 g

Funksjonell Mat (Norge)

400 g

kr 95,00

Antall:

Mandelmel fra Funksjonell Mat er laget av finmalte mandler, hvor 80% av fettet er fjernet ved kaldpressing. Melet er naturlig glutenfritt og er et godt alternativ for deg som av ulike grunner ikke vil eller kan spise mat med hvetemel. Mandelmel fettredusert er anvendelig til mye og kan brukes i baking og annen matlaging av alle som ønsker å spise mat som er snill med blodsukkeret.

 

 

Innhold:

Malte mandler, fettredusert ved kaldpressing.

 

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi 366 kcal
Protein 51
Karbohydrater 11 g
- herav 8 g sukkerarter
Fett 10 g
- herav 1 g mettet fett
Kostfiber 13 g
Salt 0 g

 

 

Baking med mandelmel

Alle steder hvor du bruker mel, kan du erstatte deler av dette med Mandelmel.

Men husk at Mandelmel oppfører seg annerledes enn hvetemel i bakst fordi det mangler gluten. Gluten fungerer som bindemiddel i en deig og gjør den lettere å jobbe med. Gluten er også det som gjør det mulig for gjærbaksten å heve seg, siden gluten danner et nettverk av små vegger som holder gass og vanndamp innesperret i deigen. Derfor er gjærbakst veldig vanskelig å få til uten glutenholdig mel.

I gjærbakst kan du erstatte 10-20% av hvetemelet med Mandelmel. For å få best mulig resultat, bør du øke væskemengden med ca 5-10%.

I annen bakst kan du erstatte opptil 100% av melet, men fordi Mandelmel har så høyt fiberinnhold vil det suge til seg mer væske, opptil dobbelt så mye som annet mel. Du bør derfor redusere mengden Mandelmel til 50-60% av opprinnelig mengde mel, eller øke væskemengden i oppskriften.

Vær oppmerksom på at bakverk med 100% Mandelmel vil henge dårligere sammen enn bakverk med hvetemel. Et tips er å tilsette et bindemiddel som Fiberhusk.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Beate ( Tomasjord)

Bestilte boken "Supermat" på fredag formiddag. Allerede tirsdag formiddag hadde jeg boken i postkassen - i Nord-Norge. Helt utrolig hurtig levert fra Helseogkost.no!

Flere kundeerfaringer