Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Fettsyrer > Cocosa Extra Virgin XL 1300 ml ekstra stort glass

Cocosa Extra Virgin XL 1300 ml ekstra stort glass

Soma Nordic AS (Norge)

1300 ml

kr 399,00

Antall:

Kokospalmen kalles for "livets tre" i de tropiske landene – med god grunn. Alle delene av treet benyttes: bladene beskytter mot vær og vind når de brukes som tak, stammen blir til byggemateriale og ved, kokoshamsen forvandles til et sterkt tau ved hjelp av kyndige hender, kokoskjøttet er en viktig del av mange matretter og sist, men ikke minst – kokosnøtten er råvaren som benyttes til å lage kokosolje. Cocosa Extra Virgin gir deg en eksotisk duft og smak av de tropiske øyene og et bredt næringsspekter: både vitaminer, mineraler og antioksidanter i tillegg til laurinsyre og andre mellomlange fettsyrer.

 

 

Forskningen viser at tiden er moden for å se på fett med nye øyne. Studier foretatt på kostholdsprogrammer med høyt inntak av fett og proteiner og lite karbohydrater understreker fettets viktige rolle i et sunt kosthold. På de tropiske øyene har de forstått dette lenge. De inntar 60% av energien fra fett, og at dette utgjør kokosolje hele 80%. Overvekt, hjerte- og karproblemer, kreft og andre livsstilssykdommer opplever de sjeldent. Derimot viser en rekke studier at når de adopterer vårt vestlige kosthold, innhentes de snart av de samme sykdommene som oss. 1)

 

 

Kokosolje er:

 - stimulerende for fettforbrenningen

 - en fantastisk energikilde

 - immunstyrkende

 - godt for skjoldbruskkjertelen

 - ideell i lavkarbohydratdietter

 - en kilde til skjønnhet

 

 

Kokosoljens sammensetning

Kokosolje blir flytende ved 24 grader C og består av ca. 2% flerumettet fett, 6% enumettet og 92% mettet fett. Det er de mellomlange, mettede fettsyrene – som utgjør 68% av de mettede fettet – som først og fremst gjør kokosolje til en helseolje. De inneholder færre kalorier enn de lange mettede fettsyrene i animalsk fett. De mellomlange fettsyrene fordøyes lett, forbrennes lett, reduserer infeksjoner m.m.

 

 

God energikilde

Kokosolje gir en rask innsprøytning av energi fordi den i hovedsak består av de mellomlange, mettede fettsyrene, som fordøyelse og forbrennes lett. Kokosolje gir deg også energi som varer, i motsetning til høyglykemiske karbohydrater, som forårsaker store svingninger i blodsukkeret.

Kokosolje stimulerer også skjoldbruskkjertelen – den sentrale delen av kroppens stoffskifte. Når denne kjertelen jobber for sent, går kroppen på sparebluss, noe som kan resultere i tretthet og overvekt. Når skjoldbruskkjertelen arbeider aktivt, kan kroppen øke tempoet igjen.

 

 

Fett skrur på fettforbrenningen

Karbohydrater reduserer fettforbrenningen, mens proteiner og fett øker den. De mellomlange fettsyrene i kokosolje øker forbrenningen mer enn proteiner, og opp til tre ganger mer enn animalsk fett. Når forbrenningen øker, reduseres ikke bare kroppsfettet, men også kolesterolet. Et fornuftig kostholdsprogram for lavere vekt og bedre helse er derfor: Reduser inntaket av karbohydrater (spesielt de raske, fra hvitt mel og sukker), øk inntaket av grønnsaker, gode proteinkilder, kokosolje og essensielle fettsyrer. 2)

 

 

Styrker immunforsvaret

I kokosolje er det hele 48 % laurinsyre og 15 % av andre mellomlange fettsyrer. 1)

Laurinsyre er kjent for sin immunstyrkende evne – blant annet inneholder morsmelk hele 12 % laurinsyre.

Ved å tilføre kokosolje gjennom kostholdet kan vi avlaste immunforsvaret og dermed hjelpe kroppen til å få et sterkere skjold mot de årlige bakterie- og virusinfeksjonene.

 

 

Innhold:

Cocosa Extra Virgin består av kaldpresset, ferskt kokoskjøtt fra håndplukkede, økologiske dyrkede kokosnøtter med høyt nærings- og smaksinnhold. Innen 2 timer etter at kokosnøtten åpnes, utvinnes oljen gjennom en innovativ pressemetode som bevarer den nydelige smaken og duften av kokos i tillegg til de brede næringsspekteret: laurinsyre, andre mellomlange fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter – som beskytter oljen og gir den naturlig lang holdbarhet og stabilitet.

Cocosa Extra Virgin inneholder derfor ikke verken konserveringsmidler eller andre tilsetningsstoffer.

Økologisk sertifisert av Debio her i Norge.

 

 

 

Dosering og bruk:

Cocosa Extra Virgin smaker nydelig av kokos og er derfor god å spise med skje rett fra glasset. Du kan bruke den som erstatning for smør, for eksempel på grovbrød og i bakeoppskrifter. Den er også ideell i smoothies, husk bare på å tilsette den mot slutten av mosingen, ellers vil kokosfettet skille seg ut.

Bruk minimum en spiseskje kokosolje hver dag. For å maksimere energi, fettforbrenning og immuneffekten kan du gå opp til både 3 og 4 spiseskjeer daglig. 1)

Fett og oljer skal bearbeides av leveren, og tålegrensen varierer fra person til person. Symptomer på overdosering er kvalme og uvelhet etter inntak. Leverens evne til å bryte ned fett kan imidlertid trenes opp i løpet av 4-6 uker. Start derfor heller med mindre mengder fett og øk gradvis for å unngå kvalme.

 

 

Tips til annen bruk av kokosolje:

Du kan bruke kokosoljen til både hudpleie og hårpleie:

1  For å mykgjøre tørre hender

2  Til å barbere leggene

3  Som highlighter på kinnbeinet

4  For å fjerne øyensminke

5  Som fuktighetskrem etter dusjen

6  Som nattkrem

7  Som kroppsskrubb

8  Som massasjeolje

9  Som hårbalsam

10  I hårtuppene, for ekstra glansfullt hår

 

 

Referanser:

 1) The healing miracles of coconut oil (Bruce Fife, 2001)

 2) Eat fat look thin (Bruce Fife, 2002)

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Beate ( Tomasjord)

Bestilte boken "Supermat" på fredag formiddag. Allerede tirsdag formiddag hadde jeg boken i postkassen - i Nord-Norge. Helt utrolig hurtig levert fra Helseogkost.no!

Flere kundeerfaringer