Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Luftveiene > Bukkehornskløverfrø hele 200 g

Bukkehornskløverfrø hele 200 g

Natur-Drogeriet AS (Danmark)

200 g

kr 69,00

Antall:

Bukkehornskløver (Trigonella foenum-graecum) har vært brukt terapeutisk i århundrer i tradisjonell arabisk, gresk og indisk folkemedisin. Bruken spredte seg også østover til Kina. Etter hvert som bukkehornskløver ble spredt rundt Middelhavet, lærte oldtidens leger at frøene inneholdt store mengder slim. Når de ble blandet med vann, ble slimstoffene geléaktige og kunne lindre betent og irritert vev.

 

Det norske navnet bukkehornskløver kommer av at frøkapslene ser ut som krumme bukkehorn og at bladene ligner på kløver. Bukkehornkløverfrø inneholder kraftige antioksidanter og kan redusere nivåene av kolesterol og lipider (fettstoffer) i blodet. De kan også senke blodsukkeret og i tillegg er frøene nærende, avførende, slimdrivende, feberstillende og mildt antiseptiske.

En te av bukkehornsfrø har fra gammel tid vært ansett som et godt middel ved lungesykdommer, særlig ved slimdannelser i lungene og de øvrige åndedrettsorganene. Å gurgle seg med et varmt uttrekk av bukkehornskløverfrø kan lindre en sår hals.

Frøet brukes fortsatt mye i asiatisk og arabisk matlaging. Når frøene ristes lett, får de en søt, karrilignende aroma med en ettersmak av karamell eller lønnesirup. Frøene blir ofte malt og kan brukes til smaksetting av supper, stuinger, grønnsaker, chutneys og pikkels. Bukkehornskløverfrø er et svært anvendelig krydder som gir mer fylde i smaken til de fleste retter. De malte bukkehornfrøene finnes nesten alltid som en av ingrediensene i karripulver.

Bruksveiledning:

Bukkehornkløverfrø kan spises, rå eller kokte, eller de kan spires og brukes i salater.

 

Som styrkende og fordøyelsesstimulerende middel:

½ -1 teskje til hvert hovedmåltid. Drikkes sammen med rikelig med væske (gjerne vann).

 

Som te:

Anbefalt dosering er 2-3 kopper bukkehornskløver-te daglig.

Det beste er å lage et avkok. Ta to teskjeer frø til 2,5 dl vann kaldt vann. Det kalde vannet helles over frøene og får stå i fem timer for å bløtgjøre frøene. Varm deretter opp blandingen, og la den koke i ett minutt før frøene siles fra – så kan teen drikkes. Smaken på teen kan for øvrig bedres ved å tilsette litt honning, sitron, anisfrø eller peppermynte.

 

Dårlig tid? Du kan også lage te av bukkehornskløverfrø ved å helle kokende vann over hele frø, og la det stå og trekke i 5-10 minutter før du siler fra frøene.

 

Som spirer:
Spirene av bukkehornskløverfrø inneholder spesielt mye proteiner, jern, kalsium og vitaminer.
Det tar 4-6 dager fra frø til spiseklar spire.
Karrismaken avtar ettersom spirene vokser, men likevel har bukkehornskløverspirer mye kraftigere og krydret smak enn for eksempel alfalfaspirer.
Bruk spirene i salater eller som pålegg. Skal du bruke dem i gryterretter, må du tilsette dem helt mot slutten – siden spirer ikke bør varmebehandles (da mister de mange av de verdifulle enzymene sine).

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Beate ( Tomasjord)

Bestilte boken "Supermat" på fredag formiddag. Allerede tirsdag formiddag hadde jeg boken i postkassen - i Nord-Norge. Helt utrolig hurtig levert fra Helseogkost.no!

Flere kundeerfaringer