Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Øynene > Solaray Taurin 500 mg 60 tabletter

Solaray Taurin 500 mg 60 tabletter

Nutraceutical Corp. for Solaray Inc. (USA)

60 tabletter

kr 125,00

Antall:

Solaray aminosyrer dekker et bredt spekter av bruksområder og er naturlig framstilt ved en mikrobiologisk gjæringsprosess, som sikrer best mulig opptak og virkning i kroppen. Aminosyren Taurin virker som en sterk antioksidant i kroppen og er viktig for immunforsvaret, for synet, for hjernen og for sentralnervesystemet. Taurin stimulerer også produksjonen av gallesyre.

Taurin er et svovelholdig aminosyrelignende stoff, som betegnes som en aminosyre på grunn av sin kjemiske struktur. Taurin produseres i kroppen av aminosyren cystein og vitamin B6.

Aminosyren taurin er kjent for å motvirke utmattelse og øke arbeidskapasiteten til musklene. Derfor er taurin mye brukt som tilskudd av de som trener mye og ofte. Eksperimentelle studier indikerer for øvrig at tilskudd av taurin kan være fordelaktig for hjertet og øke glukosetoleranse og insulinfølsomhet hos diabetikere.

Siden det finnes lite taurin i vegetabilske matvarer, kan vegetarianere og veganere ha god nytte av ekstra tilskudd.

Innhold:

1 tablett inneholder 500 mg naturlig framstilt taurin (som L-Taurin).

I tillegg inneholder tablettene: fortykningsmiddel (mikrokrystallinsk cellulose), stabilisator (hydroksypropylcellulose), overflatebehandlingsmiddel (fettsyrer), antiklumpemiddel (magnesiumsalt av fettsyrer, silisiumdioksid), stabilisator (natriumkarboksymetylcellulose).

Dosering og bruk:

 Anbefalt dosering er 1 tablett 1 – 4 ganger daglig sammen med vann.

Litt om aminosyrer

Aminosyrer kan betegnes som kroppens byggeklosser. Det finnes mer enn 100.000 ulike proteiner i kroppen, men disse består faktisk bare av 20 aminosyrer, som er satt sammen i lange kjeder på forskjellige måter. Proteiner er byggematerialet i alle vevene i kroppen. Arvestoffet vårt består av proteiner, og en mengde viktige enzymer, hormoner og signalstoffer i nervesystemet er også avhengige av proteiner.

8 av aminosyrene er essensielle – det vil si at kroppen ikke klarer å danne dem selv, men at de må tilføres gjennom kostholdet. De essensielle aminosyrene er: valin, leucin, fenylalanin, tryptofan, lysin, isoleucin, metionin og treonin.

De resterende 12 aminosyrene kan kroppen under normale forhold produsere selv – blant annet med de essensielle aminosyrene som utgangspunkt.

I kroppen foregår det en stadig nedbrytning, resirkulering og nydanning av vevsproteiner. Daglig omsettes 250 – 400 gram proteiner i kroppen. Proteinene i maten nedbrytes gradvis av enzymer i fordøyelsessystemet til aminosyrer og peptider (peptider er to eller tre aminosyrer som henger sammen). Nedbrutte aminosyrer fra celler og vev transporteres til leveren og resirkuleres i stor grad under nydanning av celler og vev.

Aminosyremangel kan forekomme hos mennesker med svekket enzymproduksjon, ved mage- og tarmproblemer, ved kronisk sykdom, ved rekonvalesens etter sykdom eller operasjon, hos premature barn og hos eldre mennesker.

Også for friske mennesker med lettere plager eller for de som ønsker et optimalt utbytte av trening, kan tilskudd av enkelte aminosyrer være et godt alternativ.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Beate ( Tomasjord)

Bestilte boken "Supermat" på fredag formiddag. Allerede tirsdag formiddag hadde jeg boken i postkassen - i Nord-Norge. Helt utrolig hurtig levert fra Helseogkost.no!

Flere kundeerfaringer