Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Nettbutikk > Seksuell lyst o... > Purasana Kakaobiter rawfood 200 g

Purasana Kakaobiter rawfood 200 g

Biovita bvbs (Belgia)

200 g

kr 135,00

Antall:

Kakao kommer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika. Aztekerne i Mexico dyrket kakaotrær, og kakaobønnene var ansett som så verdifulle at de ble brukt som betalingsmiddel. Mayaindianerne kalte kakao for ”gudenes mat” fordi den var så full av gode egenskaper. I dag vet vi hvorfor. Det viser seg at kakaobønnen inneholder over 300 ulike stoffer, noe som gjør den til en av de mest komplekse og mest næringsrike matvarene som finnes.

 

Det vitenskapelige plantenavnet for kakao er Theobroma cacao, som kommer av latin: theos = gud og broma = mat. Kakao er en god kilde til både antioksidanter, vitaminer, mineraler, proteiner og sunt fett. Kakao inneholder faktisk hele 10% antioksidanter – omtrent dobbelt så mye som i rødvin og tre ganger så mye som i grønn te, som begge er kjent for å være rike på antioksidanter. Dessuten er antioksidantene i kakao lett opptakelige for kroppen, og de har en god innvirkning på hjerte- og karsystemet. Idrettsutøvere bruker rå kakao for større utholdenhet, bedre prestasjon og motivasjon, og større mental klarhet. Dessuten bidrar antiosidantene også til kortere restitusjonstid og beskytter mot frie radikaler – ORAC: 62.100.

Kakao er en av verdens beste kilder til arginin – en aminosyre som også er kjent som ”naturens egen Viagra”. Arginin øker blodstrømmen til hjertet og kjønnsorganene, noe som ofte kan gjøre underverker.

Tryptofan er en essensiell aminosyre som blir omdannet til serotonin (også kalt "gledeshormonet") i kroppen. Tryptofan finnes naturlig i rå kakao.

Dessuten inneholder kakao phenylethylamine (PEA) – et adrenalinaktig stoff som populært kalles ”gledens molekyl”. Det er kun to typer mat som inneholder dette: kakao og blågrønnalger. PEA frigjøres naturlig når vi er forelsket, noe som kan forklare hvorfor sjokolade så ofte kobles med kjærlighet.

Så det er mange gode grunner til å inkludere rå kakaobiter(også kalt cacao nibs) i det daglige kostholdet.

Purasana Kakaobiter (Cacao Raw Nibs) er - som det engelske navnet tilsier: rå - de er ikke varmebehandlet, og de er helt uten tilsetningsstoffer.

 

 

Innhold:

Purasana Kakaobiter er 100% kakaobiter, dyrket økologisk i Peru. Rå mat (raw food).

 

Innhold per 100 gram:

Energi: 2400 kJ / 585 kcal

Fett: 51,6 g

Protein: 12,4 g

Karbohydrater 6 g

Kostfiber: 23,4 g

Salt: 0,15 g (naturlig innhold, ikke tilsatt)

 

 

Bruksveiledning:

Anbefalt dagsdose: Så mye du vil!

Purasana Kakaobiter kan for eksempel brukes som de er, til å strø over desserter og frokostblandinger. Du kan også ha dem i smoothies. De rå kakaobitene smaker litt bittert alene, så hvis du vil spise dem som snacks, anbefaler vi at du blander dem sammen med for eksempel biter av tørket frukt eller noe annet som smaker litt søtt.

Produktomtaler

Skriv en produktomtale

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Beate ( Tomasjord)

Bestilte boken "Supermat" på fredag formiddag. Allerede tirsdag formiddag hadde jeg boken i postkassen - i Nord-Norge. Helt utrolig hurtig levert fra Helseogkost.no!

Flere kundeerfaringer