Helse Of Kost logo

Helsekostfaghandel

På nett siden 2003

Fast fraktpris 85,-

Rask ekspedering

Hovedsiden > Oppskrifter > Baking - glutenfri > Frøknekkebrød (glutenfritt)

Frøknekkebrød (glutenfritt)

125 g nøtter eller mandler

3 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

2 ss FiberHUSK

1 ts salt

5 dl vann

 

 

Mal nøtter/mandler i en blender eller med en mandelkvern.

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle.

La røren svelle i 10 minutter.

Bruk en slikkepott og smør/klem røren utover på to bakepapirkledde stekebrett. Rut opp med et pizzahjul eller en kniv.

Sett et brett øverst og et brett nederst i ovnen, som er forvarmet med varmluft til 160 grader C. Stek i 35 minutter, og ta brettene ut av ovnen. Bytt plass på stekebrettene, og stek i 35 minutter til.

Dersom du ikke har varmluft, kan du steke ett brett om gangen midt i stekevonen ved 160 grader C i 70 minutter.

Avkjøl knekkebrødene på rist og bryt opp i biter.

 

Variasjon:

Erstatt noe av frømengden med gresskarkjerner og/eller valmuefrø.

Sprinkle litt olivenolje og dryss litt havsalt og 1-2 ts tørkede urter (for eksempel timian eller rosmarin) over røren før steking.

 

 

Disse ingrediensene kan bestilles her i nettbutikken helseogkost.no :

Diverse forskjellige typer av økologiske frø og nøtter

FiberHUSK

Diverse typer av salt og urtesalt

Diverse økologiske krydderurter

Diverse økologiske oljer

DIBS - Payments made easy

 ERFARINGER?

Vi hører gjerne fra deg. Klikk her

Beate ( Tomasjord)

Bestilte boken "Supermat" på fredag formiddag. Allerede tirsdag formiddag hadde jeg boken i postkassen - i Nord-Norge. Helt utrolig hurtig levert fra Helseogkost.no!

Flere kundeerfaringer