Helseogkost.no
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

 

Avant-Garden

Den norske landskapsarkitekten Endre Vik (1926-2013) tok alle utfordringer som en ekte avant-gardist i hele yrkeskarrieren sin. Etter hvert oppdaget han at planter hadde sitt eget immunforsvar. Dette var ikke kjent på dette tidspunkt, eller akseptert blant fagfolk på det som i dag heter Universitetet for Miljø- og Biovitenskap på Ås (daværende Landbrukshøyskolen på Ås). Han satte sammen en jordtype som i seinere tid har vunnet vitenskapelig anerkjennelse ved at den styrker planters immunforsvar og øker produktiviteten. Disse egenskapene ble dokumentert i en hovedoppgave og en rekke forsøk ved Norges Landbrukshøgskole, gav godkjenning av Statens Landbrukstilsyn og ble godkjent for økologisk produksjon. Planter i denne jorden får høyere klorofyll og karotenoidinnhold, som er avgjørende byggesteiner i planters immunforsvar og i vårt eget.

Da Endre Vik så resultatene sine, tok han initiativ overfor Norsk Økologisk Forskingsråd, til et tverrvitenskapelig seminar mellom medisin, farmasi, ernæring og planteforskning – for å finne og dokumentere fellesnevnerne i immunforsvaret. Seminaret fant sted på Institutt for Matforsking på Ås 1. juni1999, med Instituttet, Norges Landbrukshøgskole, Universitetet i Oslo, Norsk Institutt for Planteforskning og Forskingsrådet som arrangører. Der offentliggjorde Endre Vik i foredraget sitt at planters bioaktive stoffer har fellesnevnerne og bekreftet likhetstegnet mellom planters og det humane immunforsvar og virkningen på disse.

Endre innså hva oppdagelsen hans kunne bety for mennesker med dårlig immunforsvar, og han forsket videre på hvordan han kunne forbedre dette. Etter hvert kom han fram til det som i dag er kjent som det klinisk dokumenterte og patenterte kosttilskuddet Avant-Garden.

Firmaet Avant-Garden AS ble etablert i 2002. Sønnen hans, Christian Vik, overtok driften av firmaet etter farens død i 2013.

  • Avant-Garden
    Bilde av Avant-Garden 200 tabletter

    Immunforsvarets livvakt, klinisk dokumentert kosttilskudd med utvalgte vegetabilske...

    449,-
1
Viser 1 til 1 (av 1 produkter)

Trykk ENTER for å søke